Manisa Akgedik Yunuskent projesinde 39 işyeri ihale ile satışa çıkarılıyor!
Yunusemre Belediyesi’nin dev toplu konut hamlesi 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nin ilk etabında 39 işyeri açık arttırmayla ihaleye çıkıyor. İhaleye katılmak isteyen vatandaşlar, işyerlerini yerinde inceliyor. 23 Şubat Cuma Günü mesai bitimine kadar işyerlerini yerinde incelenebilecek.

Manisa’da konut sorununa neşter vuracak 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi’nde sona yaklaşılıyor. Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla yapılan projede bu kez 39 işyeri ihaleye çıkarılıyor. 27 Şubat Salı Günü saat 13.00’de TOKİ’nin Ankara ve İstanbul’daki merkezlerinde gerçekleştirilecek ihaleye başvurular elden son güne kadar yapılabilecek, internet katılımı ihale tarihinden 1 bir gün önce kapatılacak. İşyerlerini görmek isteyen vatandaşlar, Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü ve firma yetkilileri nezaretinde işyerlerini yerlerinde görme fırsatı buluyor. İşyerleri 23 Şubat Cuma Günü mesai bitimine kadar gezilebilecek.

Projede hummalı bir çalışmanın yürütüldüğünü kaydeden Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Vatandaşlarımız 27 Şubat Salı Günü yapılacak ihale öncesi vatandaşlarımız güvenlik önlemleri kapsamında işyerlerini yerinde görebilir. İlimizde yeterli başvurunun olması durumunda Manisa’da da açık arttırma masası kurma yönündeki çalışmalarımız devam ediyor. Dükkanlarımızın içerisinde doğalgaz, içme suyu, tuvalet, ıslak zeminlerin hepsi fayans yapılmış durumda” diye konuştu.

İHALE HAKKINDA
İhaleye herkes katılabilecek. İnternetten canlı yayınla da takip edilebilecek. İşyerlerinin genişliği 42 ile 77 metrekare arasında değişiyor. Açılış fiyatları 117 bin ile 200 bin TL arasında. İhaleye katılmak isteyen vatandaşlar 10 bin TL’lik tutarı Halk Bankası Mesir Şubesi’ne geçici teminat olarak yatıracak. İhalenin kazanan vatandaşlar ihale bedelinin yüzde 25’ini peşin olarak ödeyecek. Kalan tutar ise 120 aya bölünecek. İhaleyi kazanamayan vatandaşlar da yatırdıkları teminatları aynı banka şubesinden alacak. Alıcıların bizzat veya kanuni temsilcileri ile ihaleye katılmaları gerekiyor. İhale hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nin resmi web adresi www.toki.gov.tr ve belediyemizin resmi web adresi www.yunusemre.bel.tr’den öğrenebileceği gibi Gecekondu ve Sosyal Konutlar Müdürlüğü ile Halkla İlişkiler Müdürlüğü’nü ziyaret ederek bilgi sahibi olabilecek. 

Yunusemre Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181