Manisa'da imar sorunu çözüme kavuşuyor!
Manisalının, yıllardır büyük bir heyecan ve istekle beklediği imar planlarının yenilenmesi konusunda ilk adımlar atıldı. Manisa Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler Belediyesi ve Yunusemre Belediyesinin temsilcilerinin bir araya gelerek gerçekleştirdiği toplantıda, 5 bin 725 hektar alanda yapılacak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon ilave imar planlarının yenilenmesi konusunda yapılacak çalışmalar ve yol haritası belirlendi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya başkanlığında, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanı Türkan Taş Köroğlu ve teknik ekibi, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca, Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Can Mercül ve teknik ekipleri Manisa Merkez İlçeleri ve muhtelif mahallelerinde yapılacak olan İlave ve Revizyon İmar Planı kapsamında yüklenici planlama firması ile ilk toplantılarını gerçekleştirdi.

30 Yıllık Beklenti Gerçeğe Dönüşüyor
1989 yılında onaylanan Manisa Merkez ilçelerine ait halen yürürlükte olan imar planları çeşitli tarihlerde revize edilerek bugünkü halini aldı. Ancak geçen zaman içinde kentte artan nüfus ihtiyacına yönelik mevcut imar planlarının yetersiz kaldığı anlaşıldığından, yaşanan hızlı ve kontrolsüz kentleşmenin önüne geçilmesi, parçacı planlamanın yarattığı sorunların ortadan kaldırılması, kentleşmenin kontrollü gelişiminin sağlanması, mekânsal gelişme kararlarının geliştirilmesi ve düzensiz yapılaşmanın önlenmesi, sosyal altyapı alanlarının bütüncül değerlendirilmesi adına, İzmir-Manisa Planlama Bölgesi 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı hükümleri çerçevesinde çalışmaların ilk etabı olan "Manisa İli Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Merkezleri ile Yunusemre ilçesine bağlı Akgedik, Karaali, Yağcılar mahallelerinde toplam yaklaşık 5 bin 725 hektar alanda 1/5000 ve 1/1000 Ölçekli Revizyon+İlave İmar Planı Hazırlanması Danışmanlık Hizmet Alımı İşi" ihalesi kapsamında 08.01.2018 tarihinde yüklenici firma ile sözleşme imzalanarak 18.01.2018 tarihi itibariyle çalışmalar başlatıldı.

Mutabakatla İlerlenecek
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya başkanlığında gerçekleşen ilk toplantıda mevcut durum masaya yatırılırken hâlihazırda devam eden arazi çalışmaları ve iş programı hakkında firma tarafından bilgilendirme yapıldı. Çalışmaların en kısa sürede tamamlanması amacıyla, imar planları konusunda ortak problemleri yaşayan Büyükşehir Belediyesi, Şehzadeler ve Yunusemre İlçe Belediyelerinin işbirliği ile üzerlerine düşen görevler hususunda görüş birliğine varıldı.

Tüm Taraflarla İşbirliği İçerisinde Olunacak
Toplantıda sivil toplum kuruluşları, meslek odaları ve muhtarların planlama sürecine katılımları ve Valilik, Kaymakamlıklar ile ilgili kurumlarla koordineli çalışılması konuları görüşüldü. Yapılacak imar planları hakkında halkın sağlıklı bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi planlandı.

Manisa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181