Manisa Yunusemre'de yeni sanayi sitesi için çalışmalar devam ediyor!
Yunusemre Belediyesi, Manisa’ya yeni bir orta ve küçük ölçekli sanayi sitesi kazandırmak için çalışmalarını sürdürüyor. Konuya ilişkin taraflarla Yunusemre Belediyesi Sosyal Konutlar Müdürlüğü’nde toplantı gerçekleştirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

Manisa’ya yeni bir sanayi sitesi kazandırmak amacıyla harekete geçen Yunusemre Belediyesi, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında yapılan toplantının ardından ikinci kez taraflarla bir araya geldi. Yunusemre Belediyesi Sosyal Konutlar Müdürlüğü’nde Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya başkanlığında yapılan toplantıya Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Ulus Kotluca, Manisa Ticaret ve Sanayi Odası, Manisa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği yetkilileri ve birliğe bağlı odaların temsilcileri katıldı. Mevcut küçük ve orta ölçekli sanayi sitelerinin ihtiyaca cevap vermediği, bu nedenle yeni alanlara ihtiyaç duyulması dolayısıyla bu konuda uzun süredir çalıştıklarını dile getiren Yunusemre Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, gelinen süreç hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Toplantıda iş kollarının belirlenmesi, sanayi sitesinin nerede konuşlandırılacağı gibi konular üzerinde bilgi alışverişinde bulunuldu. Toplantı sonrasında değerlendirmede bulunan Kılıç Kaya, bu tür toplantıların devamının geleceğini kaydederken; projeye ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile görüşmelerin başlayacağını söyledi.

Kılıç Kaya, “Manisa’da ihtiyaca cevap veremez duruma gelen işyeri ihtiyacını karşılamak üzere yetersiz kalan ve şehir içerisinde sıkışmış sanayi sitelerini rehabilite etmek, şehir içerisinde dağınık karma işyerlerini toplu ve ihtisaslaşmış yeni sanayi sitelerine dönüştürmek, çarpık bir yapılaşma içerisinde ruhsatsız, sağlıksız ve zor koşullar altında ticari ve sanayi faaliyetlerini yürüten MESO ve MTSO üyelerini faydalandırmak üzere şehrimize yeni bir sanayi sitesi kazandırmak için yola çıktık. Valilik, merkezdeki belediyelerimiz, esnaf kuruluşlarımızla görüşüyoruz. Geçtiğimiz aylarla Valimiz Mustafa Hakan Güvençer başkanlığında toplantılarımızın startını verdik. Bu toplantılarımızın devamı gelecek” diye konuştu.  

Yunusemre Belediyesi

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181