Manisa'nın dev dönüşüm projelerinde araştırmalar sürüyor!
Hafsa Sultan ve Turgut Özal mahalleleriyle alakalı kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazanarak devam ediyor. Manisa Büyükşehir Belediyesi yetkileri çalışmaları tamamlamak ve prosedürleri bitirmek için Ankara'da araştırmaları sürdürüyor. Yetkililerin Ankara'daki görüşmelerin en önemli amaçlarından biri ise kamulaştırmalarda nasıl bir yol izleneceği konusu.

DÖNÜŞÜM SINIRLARI GENİŞLEDİ

Hafsa Sultan Mahallesinde kentsel dönüşüme girecek alan genişletilmiş durumda. Bölgede yapılması planlanan kentsel dönüşüm alanı mecliste bir çok tartışmayı getirmiş ilk olarak geniş bir alan üzerinde dönüşüm yapılıp yapılmaması görüşülmüştü. Partiler arası görüşmelerden sonuç alınamayınca örnek olması bakımından Hafsa Sultan'da kısıtlı bir alanın dönüşüme sokulacağı kararı alınmıştı. Son yapılan çalışmalar sonucunda ise mecliste alınan ilk karara ek olarak yeni alanlar dahil edildi. 2. Etap çalışmaları kapsamında parsel ada miktarı arttırıldı. Bu konuda net açıklama ise önümüzdeki günlerde yapılacak.

Tunay Aktaş / Manisa Manşet Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Bedi.yildiz 8 yıl önce

manisa.ishak.celebi.mah.2011.sok.no.7.nezaman.ve.olacagi.hakinda.bilgilendirirseniz.memnun.olyrum.cunku.3.senedir.topragin.pisligin.icinde.cocuklarimiz.hasta.oluyor

banner182

banner181