Manisa'nın en büyük kentsel dönüşüm projesi başlıyor!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, düzenlediği basın toplantısında 5 mahalleyi kapsayan Manisa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesiyle ilgili son durumu anlattı. Başkan Çelik, yaklaşık 4 ay muvafakat görüşmeleri sonucunda projenin 1. etabının büyük halk desteği ile kabul edildiğini müjdeledi. Başkan Çelik, “Eski Manisa’nın kurulduğu Spil’in yamaçlarında Ulucami çevresindeki bölgede vatandaşımızın hasretle beklediği kentsel dönüşüm projesi başlıyor. 1. Etaptaki eski evler, 30 Nisan’a kadar boşaltılacak ve yıkılacak. Cumhurbaşkanımızın himayesinde, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve TOKİ ile birlikte 605 konut ve 54 dükkanın inşaat çalışmalarında ilk kazmayı vuruyoruz. Manisa’mıza ve Şehzadelerimize hayırlı uğurlu olsun.” dedi

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik,  düzenlediği basın toplantısında Manisa’nın en büyük kentsel dönüşüm projesinde inşaat çalışmalarının başlayacağının müjdesini verdi. Şehzadeler Belediyesi Encümen Salonu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Çelik, “Kocatepe, Gediz, Bayındırlık, İshak Çelebi ve Dilşikar Mahallelerimizde, 365 dönümlük alan üzerinde hayata geçirilecek, kentsel dönüşüm projesi ile ilgili göreve geldiğimiz günden bu yana verdiğimiz emeklerin karşılığını görmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Üzerine büyük emek harcadığımız, uğrunda uzun mesailer yaptığımız projemizin bu aşamaya geldiğini görmek bugüne kadar yaşadığımız tüm sıkıntıları bize unutturmuş, tüm yorgunluğumuzu gidermiştir. Göreve geldiğimizde bir yandan hemşehrilerimize eşit ve sürdürülebilir bir belediyecilik hizmeti vermek için yoktan bir belediye kurduk, öte yandan kentimizin kanayan sorunlarına da neşter vuracak projeler için kolları sıvadık. Bugün müjdesini verdiğimiz kentsel dönüşüm projemiz, kentimizin çarpık yapılaşmasına bir son verip, kent yaşamının sağladığı tüm konfor ve nimetleri insanımıza ulaştırmayı hedefleyen projelerimizden biri. Bu proje ile birlikte Şehzadeler ilçemiz büyük bir değer kazanacaktır.” dedi.

PROJEYE REKOR HALK DESTEĞİ

Projenin hayata geçirileceği alandaki çarpık yapılaşmaya, bu yapılaşmanın bölge insanına yaşattığı zorluklara değinen Başkan Çelik, bölgenin aynı zamanda deprem riski taşıdığını da hatırlatarak süreç hakkında şu bilgileri verdi; “2014 yılında üzerinde çalışmaya başladığımız proje, söz konusu bölgenin 2016 yılında 6306 sayılı “Afet Riski Altındaki alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun” kapsamında riskli alan ilan edilmesiyle hız kazandı. Riskli alan ilan sürecinin ardından TOKİ ile görüşmelerimiz başladı ve 2017 yılında bölgedeki yapıların yerine, yapılacak olan yeni konutlar için TOKİ ile belediyemiz bir protokol imzaladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ yetkilileri ile sayısız kez bir araya geldik ve proje üzerinde çalıştık. Teknik raporlar, imar planları, mimari projelerin hazırlanması süreçleri derken;  sıra hak sahipleri ile görüşülme ve onlarla anlaşma  yapılmasına geldi. Kentsel Dönüşüm Ofisimizde, 75 dönümlük bir alanda hayata geçirilecek birinci etap için, toplam 654 meskenin hak sahiplerinden, 637 si ile görüşülmüş, ve 597’si ile anlaşma imzalanarak, mesken bazında uzlaşma da yüzde 91.28 oranına ulaşılmıştır. Yine toplam 8 adet dükkan sahibinin tamamı ile görüşmeler yapılmış, ve yüzde 100 anlaşma sağlanmıştır. Alanın arsa bazında ise yüzde 77.27 oranında hak sahipleri ile anlaşmaya varılmıştır.  Bu proje ile ilgili süreç içerisinde, projemize halkımızdan destek gelmez ise tamamen iptal edeceğimizi duyurmuştuk. Yerinde dönüşümü, yıllardır bu bölgede çok zor şartlar altında yaşayan vatandaşlarımızın, yine bu bölgede en güzel konutlara kavuşması için istemiştik.  Hemşerilerimiz bizim bu yaklaşımımız karşılığında, bugün projenin 1. Etabında yüzde 91.28 oranında, projemize tam destek vermiş ve bu projenin uygulanabilirliği sağlanmıştır.”

TOPLAMDA 2300 KONUT YAPILACAK

Kentsel dönüşüm projesinin tamamının yaklaşık 365 bin metrekare alanda uygulanacağını ilk etabın 75 bin metrekare alanı kapsadığını söyleyen Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Bu alanın tamamında yaklaşık 2 bin 300 civarında konut yapılacak. Bu konutlar 2+1 ve 3+1 şeklindedir. Konutlarımızın her biri en güncel inşaat standartlarında yapılacaktır. Ayrıca bölgeye yeni okullar, çocuk oyun parkları, otoparklar ve sosyal donatı alanları yapılacaktır. Vatandaşımız,  mevcut konutunun değeri toplam borçtan düşüldükten sonra kalan ücreti, ister peşin ödeyebilir, isterse 180 ay’a kadar vade ile ödeyebilecek. Devletimizin sunduğu bu imkan ile hak sahiplerimizin projemize verdiği destek en üst düzeye çıkmıştır.”dedi. 

EVLERİNİ BOŞALTAN VATANDAŞLAR, HEMEN KİRA YARDIMI ALMAYA BAŞLAYACAK

Kentsel dönüşüm projesinin birinci etabı için bakanlığın ihale sürecini başlattığını kaydeden Başkan Çelik,  1. etap bölgesinde evleri bulunan vatandaşların evlerini boşaltmaları için 30 Nisan’a kadar sürelerinin olduğunu boşaltılan evlerin hemen yıkılacağını söyledi.   Bakanlığın ihale sürecini tamamlayarak,  bölgeyi müteahhit firmaya teslim edeceğini söyleyen Başkan Çelik, 30 Nisana kadar boşaltılan binaların yıkımının belediye tarafından yapılacağını kaydetti. Başkan Çelik  “Evlerini boşaltarak kiraya geçen hemşehrilerimiz kira yardımlarını hemen alabilecek. Projede hedefimiz çok net. Kent yaşamının sağladığı tüm konfor ve nimetlerden bölge insanımızın faydalanmasını sağlayıp yaşam kalitesini yükseltmek; kentimizi her yönüyle modern, temiz, sağlıklı, düzenli ve deprem gibi doğal afetlere dayanıklı yapıların yükseldiği bir hale getirmektir. Bu bölgenin gelişmesi demek Şehzadeler ilçesinin ve Manisa’nın gelişmesi demektir. Projemiz Türkiye’ye örnek olacak bir projedir.” dedi.

KATKI VE DESTEĞİ OLANLARA TEŞEKKÜR ETTİ

Şehzadeler Belediyesi olarak çarpık yapılaşmanın olduğu,  Şehzadelerin en güzel bölgesinde,  kentsel dönüşüm projesini gerçekleştirerek bölge insanını, modern, kent hayatıyla buluşturmayı hedeflediklerini ve bunun için çaba ve gayret sarf ettiklerini ifade eden Başkan Çelik, projenin bugüne gelmesinde katkı ve desteği olanlara da teşekkür etti. Başkan Çelik “ Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanımız Sayın Murat Kurum’a, konuyu en başından beri takip eden AK Parti Manisa Milletvekillerimize, bakanlık ve TOKİ bürokratlarına, proje için gece gündüz demeden çalışan Şehzadeler Belediyesi personelimize, hemşehrilerimiz ve ilçemiz adına teşekkür ediyor, şükranlarımı sunuyorum.” şeklinde konuştu.  

Şehzadeler Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Kader Avcı 2 yıl önce

Başvuru ne zaman başlayacak

Avatar
Kader Avcı 2 yıl önce

Başvuru ne zaman başlayacak

banner182

banner181