Ege Koop Turgutlu Prestij Evleri projesinin temeli atıldı!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ege Koop’un İzmir dışında gerçekleştirdiği ilk proje olan 150 dairelik ‘Ege Koop Turgutlu Prestij Evleri’nin temel atma törenine katıldı. Törende konuşan Başkan Ergün, Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından Turgutlu’da yapımı devam eden çalışmalar hakkında bilgiler verirken, Ege Koop’un 150 dairelik projesinin de ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Ege Koop tarafından Turgutlu’da yapılacak olan 150 dairelik Ege Koop Turgutlu Prestij Evleri’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Ege Koop’un İzmir dışındaki ilk projesi olan Prestij Evleri’nin temel atma törenine Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Erdinç Karaköse, Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Ertuğrul Yıldırım, Turgutlu Koordinasyon İşleri Müdürü Kemal İskifoğlu, Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Manisa Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ertuğrul Aytaç katıldı. Törende konuşan Ege Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, İzmir’in dışında gerçekleştirdikleri ilk proje olan Ege Koop Turgutlu Prestij Evleri’nin aynı zamanda Türkiye’deki ilk engelli dostu proje olduğunu dile getirdi. Turgutlu Kaymakamı Uğur Turan ile Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin de yaptıkları konuşmalarda ‘Ege Koop Turgutlu Prestij Evleri’nin ilçeye hayırlı olmasını temenni etti.

Çağdaş ve Yaşanılabilir Şehir İçin Çalışıyoruz
Temel atma töreni vesilesiyle Turgutlu’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek konuşmasına başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “Çağdaş, modern, sosyal donatı alanları olan, yeşil ve yaşanabilir bir şehircilik anlayışı günümüz dünyasında ve şehirleşmede olmazsa olmaz kıstaslarımızdır. Yaşadığımız şehrin yaşanabilir bir şehir olması için planlama oldukça önemlidir. Ne yazık ki Manisa’mız, şehirleşme açısından şanssız bir ilimiz. Çeşitli siyasi nedenlerle plansız yapılaşmalara göz yumulması, şehrin gelecek 15-20 yılının doğru olarak planlanamaması gibi birçok nedenden dolayı Manisa, özellikle merkezde büyük bir sıkışıklık ve çevresel açıdan da kirlilik yaşamaktadır. Bunu göreve geldiğimiz 2009 yılında net bir şekilde gördük ve 1989 yılından beri yapılmamış olan imar planlarının yapılması için harekete geçtik. Tam 3 yıl boyunca bu çalışmalarımızı sürdürdük. Bu sürenin sonunda ne yazık ki siyasi oyunlarla son dakikada seçimlere bir ay kala planları reddettiler ve Manisa’nın 5 yıl daha kaybetmesine neden oldular. Şu anda geldiğimiz konuma baktığımızda o gün sahada bizleri provoke etme noktasında olanlar ve siyasiler bugün bizden fazla imar planı isteme noktasındalar. Kaybeden Manisa oldu. Büyükşehir olmamızdan kaynaklanan ilave alanları da dahil ederek geçtiğimiz ay bununla ilgili ihalemizi tamamladık ve imar planı ile ilgili çalışmanın startını verdik. Yeni imar planı ile Manisa’nın daha da hızlı bir şekilde gelişimi noktasında çalışmalarımızı tamamlayıp çevre yolu ve hal noktasında Manisa’nın Muradiye’siyle, TOKİ konutları bölgesiyle imar planı çalışmalarını tamamlayıp hayata geçiririz diye düşünüyorum. Geçmişe gidip birilerini şikayet etme derdinde değilim. Yalnızca Manisa merkezini bilen kardeşlerimin yaşanan sıkıntıların neden kaynaklandığını bilmeleri açısından bu örneğin önemli olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.

“Şehri Modernleştirmek İçin Projeler Üretiyoruz”
Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak 2009 yılından bu yana şehrin daha modern bir hale gelmesi için çok sayıda proje ürettiklerinin altını çizen Başkan Ergün, “Projelerimizi üretirken bir taraftan da sosyal yaşam alanlarının arttırılmasına önem verdik. Şehrin mimari dokusuna uygun yapılar ve esnafımızın da kendisini yenilemesini sağlayacak çağın mimarisine uygun projeler ürettik ve Manisa’mızı hareketli bir şehir haline getirdik. Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte bu çalışmalarımızı ilimiz geneline yaydık. Turgutlu’muzda da ortaya koyduğumuz projeler hepinizin malumu. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için Gıda Bankası, çocuklarımız için Çocuk Kültür ve Sanat Merkezleri, gençlerimiz için Gençlik Merkezi ve MABEM, köprüsü olmayan köylerimize köprü, parke taşı ve altyapısı bulunmayan mahallelerimize gerekli hizmetleri getirdik. İlçemize güzel bir pazaryeri ve otopark kazandırdık. Geldiğimiz noktada Turgutlu, prestij caddelerinin yapılmasıyla sürekli değişiyor, gelişiyor ve bu değişim fazlasıyla devam ediyor. Turgutlu’da serzenişler bu süreçte biraz fazla. Sonuçta kış şartlarının getirdiği, istenmeyen çamurlaşma, toprakların, tozların Turgutlu halkını üzdüğünü biliyorum. Ama ben bu süreçleri Manisa merkezde ve diğer ilçelerde yaşadık. Biraz kaba olacak küfürler de yedik. Ama bu çalışmalar tamamlandığında vatandaşlarımızın memnuniyetini gördük. İnşallah Turgutlu’da da en kısa sürede insanlarımızın sokaklarda huzur içinde gezebildiklerini Turgutlu’yu bu bahardan sonra değerli Kaymakamım ve Başkanımla gezerken göreceğiz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Irlamaz çevre düzenlemesi ile Manisa’daki Atatürk Kent Park’ın bir benzerini Turgutlu’muza kazandırıyoruz. Geçtiğimiz yıl start verdiğimiz, şu anda çim serimlerinin ve aydınlatmalarının tamamlanmasıyla birlikte Irlamaz’ı Turgutlu’ya kazandıracağız. Yine ölümlü kazaların yaşandığı D-96 karayolundaki kabusu bitirecek kavşak projemiz de ilerliyor. Burada çalışmamız 24 saat devam ediyor. 270 süreyle ihalesine çıktığımız bu kavşağımız Nisan ayı sonu, Mayıs ayı itibariyle geçici kabulünün yapılacağı hedefini koyduk. Çevre düzenlemeleriyle birlikte günde 26 bin aracın geçtiği bu kavşağı bitirmek gerçekten bizler için gurur vesilesi olacak” dedi.

Turgutlu’ya Hayırlı Olsun
Sporcular ve gençler için Ovacık Yaylası’nda yapılması planlanan Gençlik Kampı Merkezi’nin de bahar aylarında başlayacağını söyleyen Başkan Ergün, “Yalnızca Manisa ve Turgutlu değil, tamamlandığında tüm Türkiye’nin kullandığı güzel bir projeyi Allah’ın izniyle hayata geçirmiş olacağız. Tüm bu çalışmalarımız, bu ilçede yaşayan vatandaşlarımızın yine bu ilçede vakit geçirmesi için. Burada yaşayan kardeşlerimiz burada vakit geçirince bu şehre hareket, esnafımızın işlerine de bereket getirir. Bu çalışmalarımızın sonucunda Ege Bölgesi’nde konut projeleriyle marka haline gelmiş, bu noktada 34 yıldır önemli projeler üretmiş olan Ege Koop, İzmir dışında 150 dairelik ilk projesini Turgutlu’da hayata geçiriyor. Ben de ömrünün 30-35 yılını inşaat işlerinde geçirmiş bir kişiyim. Tabi ki en önemli faktör güven unsuru. En önemli faktör inşaat kalitesi. Mevcut kalitenin de iyi olması sizleri bugünlere kadar getirmiş. Yeni imar planları çalışmasıyla Manisa merkez ve diğer ilçelerimize bu çalışmalarınızı yaymanızı bir kere daha ifade etmek istiyorum. Ben bu güzel çalışmanın Turgutlu’muza, Turgutlu’da yaşayan hemşehrilerime hayırlar getirmesini diliyorum. Projenin hayata geçmesinde emeği geçen Ege Koop Genel Başkanı değerli gazeteci dostum Hüseyin Aslan başta olmak üzere, tüm yöneticilerine ve çalışanlarına da teşekkür ediyorum. Bu önemli ‘merhaba’nın Manisa’mızın geneline yayılmasını ümit ediyor, bir kez daha temel atma töreninin hayırlara vesile olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Şantiye Alanını Gezdiler
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün konuşmasının ardından protokol üyelerinin katılımıyla sembolik temel atma töreni gerçekleşti. Başkan Ergün ve beraberindeki heyet, şantiye alanını gezerek, programını tamamladı.

Manisa Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181