Manisa Yunuskent konutları ile bölgede 25 bin kişi yaşayacak!
Manisa'nın büyükşehir olmasıyla birlikte kurulan iki merkez ilçeden biri olan, adını dünyaca ünlü Türk şair ve düşünür Yunus Emre'den alan kentin en büyük ilçesi Yunusemre, Başkan Mehmet Çerçi ile büyük bir değişim ve dönüşüm yaşıyor. İlçenin ilk Belediye Başkanı olan ve ülke genelinde yapılan birçok ankette Ege'nin en başarılı belediye başkanı seçilen Çerçi, ilçenin vizyonunu değiştiren prestij projelerle de adından söz ettiriyor.

Konut sorununa neşter
Manisa'da kangren haline gelen konut sorununa göreve gelir gelmez el atan Başkan Çerçi ve ekibi, Türkiye'nin en önemli projeleri arasında gösterilen 5 bin 500 konutluk 'Akgedik Yunuskent Projesi' için düğmeye bastı. Akgedik'te yeni bir şehir kurmak için çalışmalara başlayan belediye, ilk etabın temellerini attı. Bin 101 konutun inşa edildiği ilk ​etapta bloklar hızla yükselirken, hak sahipleri de belirlendi. Hak sahiplerinin hangi dairelerde oturacağının ve ödeme planının belirleneceği ikinci kura 23 Kasım tarihinde çekilecek. İkinci etap için başvuru talepleri ise aralık ayında alınmaya başlanacak. Birkaç yıl içinde bölgede 25 bin vatandaşın yaşaması öngörülüyor.

Marka olma yolundayız 
Kentsel dönüşüm için de çalışmalarını sürdüren Başkan Mehmet Çerçi ve ekibi, Laleli-Mesir ve Mutlu-Lalapaşa mahallelerinde kentsel dönüşüm yapacak. Meydanı, çarşısı, sosyal donatı alanları ve konutlarıyla 800 dönüm arazi üzerinde yapılacak dönüşümle, Laleli-Mesir kentin merkezi olacak. Dev projelerinin yanısıra sosyal belediyeciliği de önemseyen Yunusemre Belediyesi; evde bakım hizmetleri, hanım lokalleri, taziye evleri, gündüz bakım evleri, gıda bankası, sokak hayvanlarına yönelik yürütülen çalışmalarla da takdir topluyor. İki yıllık bir belediye olmasına rağmen birçok köklü belediyeyi geride bırakan belediye, 'Uluslararası Yunus Emre Günleri' ve 'Yuntdağı Yağlı Güreş Festivali'yle de ilçenin adını Türkiye'ye ve dünyaya duyuruyor. Tüm bu çalışmaların mimarı olan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, birçok araştırma şirketinin yaptığı anketlerde de en başarılı belediye başkanı olarak öne çıkıyor.


Posta Manisa Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181