Akgedik TOKİ 3. etap hak sahipleri belli oldu!
Yunusemre Belediyesi'nin Manisa'da konut sorununa neşter vuran 5.500 Konutluk Akgedik Yunuskent Projesi'nin 3. etabında hak sahipleri belirleme kurası çekildi. Kurada isimlerini duyan vatandaşlar gözyaşlarına boğulurken; mutluluğunu sevdikleriyle paylaştı. Törende konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, "Amacımız ev sahibi olamayan dar gelirli vatandaşlarımızın yuvalarına kavuşmalarına vesile olmak” diye konuştu. 

Manisa'da binlerce vatandaşın ev sahibi olabilmek için umutla beklediği Akgedik Yunuskent Projesi'nin bin konut ve sosyal donatı alanlarından oluşacak 3. etabında hak sahipleri belirleme kurası çekildi. Yunusemre Belediyesi'nin Toplu Konut İdaresi ortaklığıyla hayata geçirdiği projenin 3. etabına 2+1 konut için 3 bin 931, 3+1 konut için 3 bin 453 olmak üzere toplam 7 bin 384 kişi başvurdu. Muradiye Sosyal Tesislerinde gerçekleştirilen törene Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Eşi Dr. Melek Çerçi, Manisa Valisi Ahmet Deniz, Şehzadeler Kaymakamı Cemal Hüsnü Çaykara, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Şehzadeler Belediye Başkanvekili Mehmet Kavas, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, Kurum ve Daire Müdürleri ile 3. etap için başvuran vatandaşlar katıldı.  

AKGEDİK’TE BİR ŞEHİR KURULUYOR 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende açılış konuşmasını Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi yaptı. Akgedik’te bir şehir kurulduğuna vurgu yapan Başkan Çerçi, "Akgedik'te yeni bir şehir kuruyoruz. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Amacımız evi olmayan dar ve orta gelirli vatandaşımızı ev sahibi yapabilmek. Nüfusu hızla artan ilçemizde vatandaşımızın sağlıklı ve mutlu yaşamasını istiyoruz. Bunun için gayret gösteriyoruz. Yunuskent’in 1. etabında yaşam başladı. 2. etabımızı da kısa bir süre içerisinde teslim edeceğiz. Şimdi de Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından başlatılan 50 Bin Sosyal Konut Projesi kapsamında bin konut şehrimize inşa ediliyor. Hak sahiplerimizi de şimdiden kutluyorum. Çıkmayanlar da üzülmesinler. Devamı gelecek toplu konut projelerimizle onların da ev sahibi olmalarına vesile olacağız. Sizlerin mutlu olduğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Bu projede emeği olan herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“BELEDİYELERİMİZ GÜZEL İŞLER YAPIYOR”
Törende söz alan Manisa Valisi Ahmet Deniz ise Yunusemre Belediyesi’ni başarılı çalışmalarından dolayı kutlayarak, “8 aydır Manisa’da görev yapıyorum. Belediyelerimizin çok güzel çalışmalar yaptığını görüyorum. 2 hafta öncesi de Akgedik’i gezdim. Gerçekten çok güzel bir yaşam alanı oluşturulmuş. Emeği geçen herkesi kutluyorum. Bir çiftçi çocuğu olarak dar gelirli vatandaşlarımızın ev sahibi olmalarının ne derece önemli olduğunu bilirim. Sizlerin mutlu olması bizleri de mutlu ediyor. Son 10-15 yılda ülkemizde inanılmaz güzel işler yapıldı. Sadece bu yıl 50 bin konut yapılıyor. Tabi ufak tefek sıkıntılar olacaktır. Ama ülkemiz bunu da aşacaktır. Ben ismi çıkacak hak sahiplerini kutluyor; şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum”  diye konuştu.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI… 
Konuşmaların ardından kura çekimine geçildi. İlk kuralar protokol üyeleri tarafından çekildi. 2+1 konutlar için 500, 3+1 konutlar için de 500 hak sahibi belirlendi. Kurada ismi çıkan vatandaşlar duygusal anlar yaşarken; mutluluklarını Vali Deniz ve Başkan Çerçi ile paylaştı. Sevinçleri gözlerinden okunan hak sahipleri duygularını ifade etmekte zorlanırken; bu mutluluğu ev sahibi olmak isteyen herkesin yaşamasını diledi. 

Manisa Toki çekiliş sonuçları için tıklayınız.

Yunusemre Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181