Akgedik Yunuskent TOKİ projesinin ilk etabında teslim süreci başladı!
Yunusemre Belediyesi’nin, Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ortaklığıyla hayata geçirdiği 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin ilk etabında teslim süreci başladı.

Toplu konut alanında gerçekleştirilen teslim töreninde temsili olarak 11 hak sahibine anahtarlarını teslim eden Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi ve TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, teslim sürecinin kısa süre içerisinde tamamlanacağını müjdeledi. TOKİ Başkanı Turan binlerce vatandaşın merakla beklediği 2. etabın başvurularının 18 Haziran Pazartesi başlayacağını da müjdeledi.  

Yunusemre Belediyesi’nin Manisa’da konut sorununa neşter vuran 5500 Konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’nin ilk etabında beklenen süreç başladı. 1101 konuttan oluşan ilk etapta hak sahiplerine evleri ve işyerlerine teslim öncesi toplu konut alanında tören düzenlendi. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin ev sahipliğini yaptığı törene TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti MKYK Üyesi Murat Baybatur,  AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber, AK Parti Milletvekili Adayı Güzide İçen Kasap, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Erhan Can, Yunusemre Kaymakamı  Ahmet Erdoğdu, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Fatih Katıöz, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri, Daire Müdürleri, hak sahipleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YUNUSEMRE İÇİN GURUR GÜNÜ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, yaklaşık 4 yıldır yoğun mesai harcadıkları çalışmalarının semeresini almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, “Hasıl olduk hedefimize ulaştık. Yaklaşık 4 yıldır emek harcadığımız çalışmanın ilk etabını tamamlamanın gururunu yaşıyoruz. Güzel bir mutluluk yaşıyoruz. Çıktığımız bu yolda rabbim bizi utandırmadı. TOKİ ile birlikte güzel bir çalışmaya imza atıldı. Tabi devlet büyüklerimizin katkısı çok büyük. Başta Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyoruz. İkinci etabımızda da inşaatlar hızla yükseliyor. Ardından 3 ve 4. Etap geliyor. Tabi Akgedik halkını da unutmadık. İmar çalışmalarının ardından onların da tapuları verilecek. Kimse mağdur edilmeyecek. Yunusemre 230 bin nüfusuyla kabına sığmayan bir kent. Kentsel dönüşümde de çok güzel bir mesafe aldık. Kentin kalbini de Laleli – Mesir Mahallemizde inşa edeceğiz Yunusemre için çalışıyor; yoğun bir mesai harcıyoruz. Gayretimiz vatandaşımızın güzel bir şehirde mutlu bir şekilde yaşamasıdır” dedi.

“BİR KAÇ YIL İÇİNDE YUNUSKENT’TE 22 BİN VATANDAŞIMIZ YAŞAYACAK”
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ise Yunuskent’in Türkiye’ye örnek bir proje olduğunun altını çizerek, projede emeği olan herkese teşekkür etti. Turan yaptığı konuşmada, “TOKİ olarak, 81 vilayette 551 şantiyemiz var. Ana gayemiz vatandaşımızın ev sahibi olması. Kurulduğu 1984 yılına kadar 43 bin konut üretebilmiş. 2003 yılından bu yana ise 833 bin konut üreten bir konuma ulaştık. 2018 yılı hedefimiz 60 bin sosyal konut üretmek. Son 4 yıldır yatay mimari modelini esas alıyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri Yunuskent’tir.  Burası çok kısa bir süre içerisinde bir ilçe ölçeğine gelecektir. Bunu da 2-3 yıl içerisinde tamamlayacağız. Birkaç yıl içerisinde burada 20-22 bin vatandaşımız yaşayacak. Bu proje tamamlandığında örnek gösterilecektir. Dairelerin tamamı teslim aşamasında. Ancak bir site yönetimi kuruluyor. Herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için belirli bir planlama yapıldı. Bu projede 1 kişiye 18 metrekare yeşil alan düşüyor. En tepelik bölgede çok büyük bir seyir ve rekreasyon alanı inşa edeceğiz. Trafik sorunu yaşanmaması için yollar oldukça geniş tutuldu. Bu projede kastımız şehrin farklı ekonomik katmanlarından insanları bir arada yaşatmaktır. Diğer etaplarımızda üst gelir gurubuna yönelik daireler yapılacaktır” dedi.

2. ETAP BAŞVURU TARİHİNİ AÇIKLADI
2. etabın başvuru müjdesini de veren Mehmet Ergün Turan başvuruların 18 Haziran’da başlayacağını duyurarak, “1523 konuttan oluşan 2. Etapta da hiç konut sahibi olmayan vatandaşlarımızın 18 Haziran - 6 Temmuz tarihleri arasında başvurularını alacağız. Bunun da müjdesini vereyim. Bu projenin hayata geçirilmesinde emeğimiz büyük. Başta mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. TOKİ ve Yunusemre Belediyesi’nin ortaklığıyla yürütülen projelerin hayırlı olmasını, mutlu yuvalar kurulmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK PROJE
AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise konuşmasında, “Bugün bayramdan önce bayram mutluluğu yaşanıyor. Bunu sizlerin gözlerinden okuyoruz. TOKİ Başkanımızın da en önemsediği projelerinden biri. Belediye Başkanımız göreve geldiğinde ilk işi bu projeyi hayata geçirmek oldu. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Burada tüm Türkiye’ye örnek olacak bir proje hayata geçiriliyor. Burada yerleşim başladığında tüm öğesiyle bir şehir ruhu canlanacak. Projede emeği olan herkesi kutluyorum. İnşallah bunun devamı gelecek. Yunuskent ilimizin en yaşanabilir merkezlerinden biri olacaktır. Allah tamamına erdirsin” ifadelerini kullandı.

“BAŞKANIMIZ ASLANLAR GİBİ ÇALIŞIYOR”
AK Parti MKYK Üyesi Manisa Milletvekili Murat Baybatur ise yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Büyüklerimizin dünyada mekan ahirette iman diye güzel bir sözü var. Cumhurbaşkanımızın evi olmayan insanımızı ev sahibi yapmak için çalışması takdire şayandır. Hele de konut fiyatlarının tavan yaptığı Manisa’da bu proje elzemdir. Belediye Başkanımıza, TOKİ Başkanımıza teşekkür ediyorum. Birilerini bu hizmet rahatsız ediyor. Eğer başkanımızın gayreti olmasaydı; TOKİ başkanımız da bu gayreti görmüş olmasaydı bu hizmet yapılmazdı. Allah hepsinden razı olsun. Belediye Başkanımız Mehmet Çerçi aslanlar gibi çalışıyor.”

Vali Güvençer de yaptığı konuşmada Yunusemre Belediyesi’nin güzel çalışmalara imza attığını belirterek, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

11 HAK SAHİBİ TEMSİLİ ANAHTARLARINI ALDI
Tören sonunda 11 hak sahibine temsilen anahtarları protokol üyeleri tarafından teslim edildi. Törenin ardından vatandaşlar ile protokol üyeleri Yunuskent’te teravih namazı kıldı.

“ALLAH BAŞKANIMIZDAN RAZI OLSUN”
Örnek daireleri gezen hak sahipleri duygusal anlar yaşadı. “Yunusemre Belediyesi ve TOKİ sayesinde evlerimize kavuştuk” diyen hak sahipleri projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

TESLİM SÜRECİ KURBAN BAYRAMI’NA KADAR TAMAMLANACAK
Teslim takvimi şöyle işleyecek: 11 Haziran  - 15 Temmuz tarihleri arasında hak sahiplerinin herhangi bir sıkıntı yaşamaması adına site yönetimi oluşturulacak. Bu süre içerisinde yönetim inşaat alanındaki tüm ortak kullanım alanlarını teslim alacak. Aynı tarihlerde işyerlerinin de teslimi yapılacak. 16 Temmuz – 17 Ağustos tarihleri arasında ise ilan edilen program dahilinde günde ortalama 50 hak sahibi önce banka, daha sonra site yönetimiyle görüşecek. Ardından TOKİ heyeti ile birlikte kendi dairesini gezerek kabul formunu dolduracak. Dairede herhangi bir eksikliğin bulunması durumunda eksiklik giderildikten sonra anahtarlarını teslim alacak. Süreç, Kurban Bayramı’na kadar tamamlanmış olacak. Herhangi bir nedenle sözleşme imzalamaya gelmeyen hak sahiplerine Kurban Bayramı sonrasında telafi süresi tanınacak.

İLK ETAP PROJESİNDE;
119 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk etap projesinde 900 adet 2+1, 201 adet 3+1 konut tipinden oluşan toplam bin 101 konut, 39 ticari alan, 1 cami, bin 90 araçlık otopark, 1 çocuk oyun parkı, spor tesisleri, 1 meydan ve kent parkı bulunuyor.

2. ETAP PROJESİNDE;
2 kısım halinde ihale edilen 2. etap projesinde 1523 konut, 25 işyeri, 1 cami, 12 derslikli ilkokul, 12 derslikli ortaokul, altyapı ve çevre düzenlemeleri yer alıyor.
 
TÜM PROJELER TAMAMLANDIĞINDA
Bir milyon 550 bin metrekare alan üzerine kurulacak Akgedik Yunuskent’te 5 bin 500 konut, 21 eğitim kurumu, 2 hastane, 1 pazaryeri, 7 ibadethane, 14 çocuk oyun parkı, 5 ticaret merkezi, 7 kent meydanı ve pek çok yatırım hayat bulacak.

Yunusemre Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181