Manisa'da 531 emekli TOKİ bekliyor!
 "TOKİ'den uygun koşullarda ev edinme" Derneği Manisa Şubesi 531 emekliye ait kampanyası dahilinde, Türkiye Emekliler talep dilekçesini TOKİ'ye gönderdi. Erken seçim öncesi Başbakan Ahmet Davutoğlu, TES-İŞ Genel Merkezi Toplantı Salonu 'nda düzenlenen Türkiye Emeldiler Derneği Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, "TOKİ Başkanımıza gerekli talimatları verdik. Bu çerçevede emeklilerimize 240 lira taksitle konut edinme imkanı sağlıyoruz" demesinin ardından emeklileri ev sahibi olma hevesi sarmıştı. Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Merkezi'nin girişimleriyle evi olmayan emekliler için Türkiye genelinde başlattığı "TOKİ'den uygun koşullarda ev edinme" kampanyası kapsamında, TÜED Manisa Şubesi 531 emeklinin talep dilekçesini doğrudan TOKİ'ye gönderdi.

DİLEKÇELER DOĞRUDAN TOKİ'YE GÖNDERİLDİ
Kendilerine gelen talepleri titizlikle karşıladıklarını belirten Türkiye Emekliler Demeği (TÜED) Manisa Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Akkoyun, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu. Akkoyun; "Bizim daha önceden de belirttiğimiz gibi; Türkiye Emekliler Derneği olarak valilik kanadıyla TOKİ için müracaatımız olmuştu. TOKİ'nin verdiği dilekçe üzerine, TÜED Manisa Şubesi olarak ihtiyaç sahibi emekli üyelerimizden, bilhassa evi olmayan, gelir düzeyi düşük olan emeklilerimizden talep topladık. Bu kişileri belirlemek 2 ay sürdü. Bu süre içerisinde yaklaşık 531 emeklimizin gerçekten ihtiyaç sahibi emeklimizi belirledik. Bunların içerisinde engelliler de var. Toplam 531 kişinin talep dilekçesini doğrudan TOKİ'ye gönderdik. Ayrıca belirlemiş olduğumuz dilekçelerden birer tane bilgi bakımından valiliğimize verdik." dedi.

TOKİ'NİN İKİ YÖNTEMİNİ HATIRLATTILAR
Dar gelirli emeklileri ev sahibi yapmak için TOKİ tarafından üretilen iki yöntemi dilekçelerde özellikle belirttiklerini dile getiren Akkoyun şöyle devam etti; "Birincisi kontenjan yöntemi; yani bu mevcut projelerden emekli için %25 kontenjan ayırma, kura çekimi yapılmasıdır. Biz de bu kontenjandan yararlanmak istediğimizi belirttik. İkincisi ise; Talep örgütlenmesi yöntemi; Toplanan talepler, derneğimiz Manisa şubesi, Valiliğimizce tahsis edilecek arazi üzerine, emeklilerimiz için konut üretilmesidir. Bu yöntemler kendi yöntemleri olduğu için biz de bu projelerden faydalanmak istediğimizi ilettik. 531 talep topladık. Valiliğimiz ve ya birinci belirttiğimiz yönteme göre emeklilerimiz ev sahibi olsun. İnşallah bu girişimlerden sonuç alırız. Büyük bir beklenti içerisindeyiz."

SONUÇ OLUMLU OLURSA; DEVAM
Öte yandan Akkoyun; "Eğer 531 emeklimiz için onay gelirse bizler TÜED olarak başka emeklilerimizi ev sahibi yapmak için tekrar girişimlerde bulunacağız." diyerek olumlu sonuca göre çalışmaların devam edeceğini vurguladı.

Manisa'da Denge Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ayşe Erel 5 yıl önce

Ben de yeni emekliyim bana ds kontenjam ayırın

Avatar
Ayşe Erel 5 yıl önce

Ben de yeni emekliyim bana da kontenjan ayırın

Avatar
Ayşe Erel 5 yıl önce

Ben de yeni emekliyim bana da kontenjan ayırın

banner182

banner181