TOKİ Akgedik Yunuskent konutlarının ilk etabı hızla yükseliyor!
İnşaatların yüzde yirmisi neredeyse tamamlanırken; Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, inşaat alanında incelemelerde bulundu. Çalışmaları süren örnek daireyi gezen Başkan Çerçi, "5 yıl içerisinde Akgedik'i cazibe merkezi haline getireceğiz" dedi.

Türkiye'nin en büyük 3 toplu konut projesi arasında gösterilen 5 bin 500 konutluk Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nin bin 101 konutluk ilk etabında çalışmalar devam ediyor. İnşaatın yüzde 20'si neredeyse tamamlanma aşamasına gelirken, bölgede hummalı bir çalışma yürütülüyor. Hak sahiplerinin dairelerinin ve ön peşinatın belirleneceği 2. kura öncesi örnek blok ve daireler de tamamlanma aşamasına geldi.

AKGEDİK CAZİBE MERKEZİ OLACAK
İnşaat alanını gezen Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, örnek dairelerde de incelemelerde bulundu. Çalışmalar hakkında firma yetkililerinden bilgi alan Başkan Çerçi, etap etap yapılacak proje sonrası bölgenin cazibe merkezi haline geleceğini söyledi. Belediye Başkanı Çerçi, "Özellikle ev sahibi olamayan orta ve dar gelirli vatandaşlarımızı ev sahibi yapmak için düğmeye bastık. Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabında çalışmalar devam ediyor. Burada yılsonuna kadar kaba inşaatların tamamlanması planlanıyor. Binaların içinde de hızlı bir çalışma yürütülüyor. Öte yandan 2. etap için de çalışmalarımız sürüyor. Önümüzdeki günlerde 2. etap için ihaleye çıkacağız. 2. etabın inşaatı başladığında vatandaşlarımızdan taleplerini alacağız. Kimse endişe etmesin. Vatandaşlarımızın ev sahibi olması noktasında ekibimiz TOKİ'yle birlikte mesaiye devam ediyor. Bu bölge hızlı bir şekilde şehirleşecek ve 5 yıl içerisinde cazibe merkezi haline gelecek. Burada yoğun bir emek var, herkes üzerine düşeni yapıyor" diye konuştu.

KAYA ÇALIŞMALARI ANLATTI
Projeden sorumlu Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise projenin hangi aşamada olduğunu anlattı. Kaya, blokların yanı sıra altyapı ve çevre düzenlemelerinin de yapıldığını aktardı. Kaya, "Burada yürütülen çalışmaların her aşamasını vatandaşlarımızla paylaşıyoruz. Bölgede binalarımız hızla yükseliyor. Yapılacak 51 bloktan yaklaşık 25'inin kaba inşaatı tamamlanma aşamasında. 18 tanesinin de temelleri atıldı. Kaba inşaatlar yapılırken; binaların içlerinde de çalışmalar yürütülüyor. Binaların içerisinde devam eden çalışmaların haricinde cadde ve sokakların oluşturulması, dere ıslahı, bağlantı yollarının yapımı da sürüyor. 1. etap için kuralarımızı 26 Mayıs'ta çekmiştik. Vatandaşlarımızın nasıl bir yerde yaşayacağını göstermek amacıyla örnek blok ve dairenin tamamlanma çalışmaları da sürüyor. Yakın bir zamanda tamamlanması planlanıyor" dedi.

HAK SAHİPLERİ 2. KURA SONRASI ÖRNEK DAİREYİ GEZEBİLECEK
Örnek dairenin hak sahipleri arasında yapılacak 2. kura sonrası gezilebileceğini dile getiren Kılıç Kaya sözlerini şöyle tamamladı: "İnşaat çalışmalarının yüzde 20'sini tamamlandığında hak sahiplerine yönelik şerefiyeli maliyetli kura çekimini yapacağız. 2 ay içerisinde bu çekilişi yaparak vatandaşımızın hangi dairede oturacağını, ne kadar ön peşinat ödeyeceğini belirleyeceğiz. Kura çekiminin ardından belirlenen gün ve saatlerde vatandaşlar örnek dairemizi gezerek nasıl bir dairede oturacağını görebilecek."

Yunusemre Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181