TOKİ, Manisa Yunuskent konutları kurası Mayıs sonunda!
Manisa Yunusemre Belediyesi'nin girişimleriyle Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Akgedik bölgesinde yapımına başlanan Yunuskent projesinde kura çekim tarihi belli oldu. TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, ilk etabı bin 101 konut, 39 ticaret merkezi, bir camiden oluşacak olan toplam 5 bin 500 konutun yapılacağı inşaat alanında incelemelerde bulundu. Turan, 9. blokun temelini atarak, Manisalıların merakla beklediği kura çekim tarihini açıkladı. Turan, "Tam tarih vermek istemiyorum. Mayıs'ın 21 veya 28'i olabilir. Mayıs ayının son haftasında inşallah bin 101 konutun kurasını çekmiş, hak sahiplerini belirlemiş olacağız. 2'nci etap ihalesini de önümüzdeki 7'nci aya kadar yapmış olacağız" dedi.

20 yıl vade
Vatandaşları ev sahibi yapabilmek için çalıştıklarını dile getiren Turan, "Piyasa koşullarında ev sahibi olamayan vatandaşlarımızın ekonomik durumuna göre 10,15 ve 20 yıla varan vadelerle konut sahibi olmalarını sağlıyoruz. Manisa'da şimdiye kadar ilçeleriyle beraber 5 bin 843 konut ihale edildi. Bunların 3 bin 726'sı hak sahiplerine teslim edildi. Bunun yanında iki 300 yataklı, bir 200 yataklı, bir 75 yataklı ve bir de 25 yataklı hastane, toplam beş tane hastane ihale ettik ve bunların bir kısmı teslim edildi. Soma ve Selendi'deki hastanelerde birkaç aya kadar çok modern hastaneler olarak hizmet vermeye başlayacak" diye konuştu.

750 milyonluk yatırım
Son 12 yılda TOKİ tarafından Manisa'ya yaklaşık 750 milyon liralık yatırım yapıldığını anlatan Turan, "Şu an konuştuğumuz projeyi 2017'nin 8'inci ayı gibi teslim etmiş olacağız. Önümüzdeki yılın 8 veya 9'uncu ayında burada yaşam başlamış olacak. Sadece ilk etap için bu projenin yatırım bedeli 140 milyon lira. Şu an bu ihalenin içerisinde bin 101 konut, 
39 işyeri, bir cami bulunuyor. Projenin ikinci etap ihale hazırlıklarını yapıyoruz. 7'nci ay gibi burada ikinci etap ihalede yapılmış ve inşaatı başlamış olacak. Bu proje ve önümüzdeki 34 yıllık süreçte sadece TOKİ'nin Akgedik bölgesine yapacağı yatırımın toplam bedeli 750-800 milyon lira. Bunun doğal olarak Manisa ekonomisine katkısı olacak" dedi. 

Yeni Asır Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181