TOKİ Yunuskent'te geri ödemeler 6 Haziran'da başlayacak!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi ve Yunusemre Belediyesi işbirliğiyle Akgedik Bölgesi’nde yapımına hızlı bir şekilde devam edilen Yunuskent’in ilk etabında geçtiğimiz hafta kura heyecanı yaşandı. 2+1 ve 3+1 olarak iki ayrı kategoride gerçekleştirilen ve bin 76 konutun sahiplerinin belirlendiği kura çekiminin ardından vatandaşlar sürecin nasıl işleyeceğine dair Yunusemre Belediyesi’ne yoğun bir başvuruda bulundu. Kurada kendilerine ev çıkmayanlar için geri ödemelerin 6 Haziran olarak değiştiğini kaydeden Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, “TOKİ için daha önce aldığımız başvurular sadece 1. etap içindi. Bu etapta kendisine konut çıkmayan vatandaşlarımız TOKİ’nin mevzuatı gereği kanuni bir zorunluluk olarak yatırmış oldukları ön peşinat bedellerini 6 Haziran'dan itibaren almaya başlayacaklar. Yine daha önce ön kayıt ücretlerinin Halk Bankası Mesir Şubesi’nden tahsil edilebileceğini duyurmuştuk. Son yapılan değişiklikle, oluşacak yoğunluk da göz önünde bulundurularak Merkez’de bulunan 3 Halk Bankası şubesi bu ödemelere dahil edildi. Kurada kendisine konut çıkmayan vatandaşlarımız kimliklerinin ibrazı ile bu ön peşinat bedellerini geri alabilecekler” dedi.

KONUT ÇIKANLAR FERAGAT EDEBİLİR
Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, “Kuraya katılıp asil veya yedek olarak seçilen vatandaşlarımız bu haklarından feragat etmek isterlerse, vazgeçtiklerini belirten bir dilekçe ve yine kimlik ibrazıyla Halk Bankası merkez şubelerinden ön peşinat bedellerini geri alabilecekler” şeklinde konuştu.

TALİHLİLER BEKLEYECEKLER
İkinci etap için yeniden bir başvuru süreci açıklanacağını da sözlerine ekleyen Belediye Başkan Yardımcısı Kaya, son olarak şunları söyledi; “Kurada kendisine konut çıkan vatandaşlarımız şu süreçte hiçbirşey yapmadan bekleyecekler. Önümüzde 1. etap konutlar için maliyet belirlenmesi yapılacak. Onun ardından 1. etap için süreç kaldığı yerden devam edecek. Bu sürece gelinene kadar, talihli vatandaşlarımızdan sadece sabretmelerini istiyoruz. Gerekli duyurular belediyemiz kanalıyla yapılacaktır. Ayrıca yine belediyemiz tarafından açıklanacak olan 2. etap başvurusuna, kendisine ilk etapta konut çıkmayan ya da hiç başvuruda bulunmamış vatandaşlarımız katılabilecekler.”

Yunusemre Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181