Yunusemre'de 5 bin 500 konutun çekilişi 26 Mayıs'ta!
Yunusemre Belediyesi'nin en büyük projelerinden biri olan Türkiye'de en prestiji ilk 3 toplu konut projesi arasında gösterilen Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi'nde ilk etap için kura tarihi belli oldu. 8 binden fazla vatandaşın ev sahibi olabilmek için başvurduğu projede, kuralar 26 Mayıs Perşembe Günü çekiliyor.
Manisa'nın konut sorununa neşter vuracak 5 bin 500 konutluk Yunuskent Projesi'nin ilk etabı olan bin 101 konut Akgedik'te hızla yükseliyor. Yaklaşık 8 bin vatandaşın ev sahibi olma umuduyla başvurduğu projede beklenen gün geldi. Hak sahipleri 26 Mayıs Perşembe Günü Atatürk Spor Salonu'nda çekilecek kurayla belirlenecek.

KURA ÇEKİLİŞİ ATATÜRK SPOR SALONU'NDA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
Toplu konut, kentsel dönüşüm projeleriyle kentte orta ve düşük gelirli vatandaşları ev sahibi yapmak istediklerini anlatan Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, kura çekimine kuraya katılan tüm vatandaşları davet etti. Başkan Çerçi, "Biz şehrin sorunlarını bildiğimiz için gelir gelmez kollarımızı sıvadık. Kentin en büyük sorunu olan konut sıkıntısına el atarak Akgedik Yunuskent Toplu Konut Projesi’ni hayata geçirdik. TOKİ marifetiyle 5 bin 500 konuttan bin 101’inin yapımına başlandı. Konutlar hızla yükseliyor. Ev sahibi olmak isteyen 8 bin 311 vatandaşımız başvuruda bulunmuştu. Onların merakla beklediği gün geldi. 26 Mayıs Perşembe Günü Saat 10.00'da Atatürk Spor Salonu'nda kuralarımızı çekiyoruz. Biz, Manisa'da orta ve düşük gelirli vatandaşımızın da ev sahibi olmasını istiyor; bunun için Akgedik'te sosyal donatı alanları, eğitim ve sağlık kuruluşlarıyla bir şehir inşa ediyoruz. 5-6 yıl içerisinde Akgedik'te 25 bin vatandaşımız yaşayacak. Kuraya katılan tüm vatandaşlarımızı Atatürk Spor Salonu'na davet ediyoruz" diye konuştu.

HEYECAN DORUKTA
Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya ise, "2014 yılı Ekim ayında dar gelirli vatandaşımızı ev sahibi yapabilmek kolları sıvayarak anket çalışması yaptı. Geçtiğimiz yıl haziran ayı itibariyle de müracaatlarımızı almaya başlamıştık. Şimdiyse kuralarımızı çekiyoruz. Etap etap ilerleyecek projelere birçok müracaat ve kura olmasına rağmen gösterilen ilgi bizi mutlu ediyor. Çalışmalarımızın semeresini almanın mutluluğunu yaşıyoruz. Kuraya katılan tüm vatandaşlarımızı Atatürk Spor Salonu'na bekliyoruz"

PROJE HAKKINDA
119 bin metrekare alan üzerine kurulan ilk etap projesinde 900 adet 2+1, 201 adet 3+1 konut tipinden oluşan toplam bin 101 konut yer alıyor. Projede 39 ticari alan, 1 cami, bin 35 araçlık otopark, 55 engelli otoparkı, 1 çocuk oyun parkı, birer adet tenis, futbol ve basketbol sahası, açık spor tesisi, 1 meydan ve kent parkı bulunuyor.

Yunusemre Belediyesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181