Mardin Ensar ve Saraçoğlu Mahalleri kentsel dönüşüm projesi onaya sunulacak!
Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı tarafından yürütülmekte olup Artuklu ilçesi Ensar ve Saraçoğlu Mahallelerinin Kentsel Dönüşüm Projelendirme süreci tamamlandıktan sonra Şanlıurfa Koruma Bölge Kurulu onayına sunulacak.

Bakanlar Kurulu Kararı ile “Riskli Alan” ilan edilen ve 28717 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren kararın ardından Artuklu ilçesi Ensar ve Saraçoğlu Mahalleleri için harekete geçen Çevre Şehircilik Bakanlığı ile Mardin Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı, Kentsel Dönüşüm Proje çalışmalarını başlattı. Kısa bir süre sonra bitecek olan projelendirme süreci Kentsel Sit Alanı Etkileşim Geçiş Alanında olması dolayısıyla Şanlıurfa Koruma Bölge Kurulu’nun onayına sunulacak.

Çevre Şehircilik Bakanlık tarafından desteklenen Büyükşehir Belediyesinin yürüteceği projenin onaylamasının ardından, irtibat büroları kurulup mülk sahipleriyle danışmanlık ve uzlaşı süreci başlayacak. Proje kapsamında mahallelerin sınırları içerisindeki 40 hektarlık alan ve içindeki taşınmazların kentsel dönüşümü sağlanacak.

Kentsel dönüşümle yeni bir yaşam merkezi haline gelecek Ensar ve Saraçoğlu Mahallelerinin mevcut okul, camii ve mezarlık alanları korunarak eklenecek yeşil alanlarla vatandaşların nefes alabileceği, rekreasyon alanlarının olduğu refah bir alana dönüşecektir. Mardin tarihi dokusu ve mimarisi göz önünde bulundurularak yapılan tasarımla; yaşam merkezleri, sosyal donatı alanları, rekreasyon alanları ile yeşil alanlara ağırlık verilecektir.

Ensar ve Saraçoğlu Mahalleleri tamamıyla farklı bir görüntüyle Mardin il genelinde bir cazibe merkezi haline gelecek.

Mardin Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181