TOKİ Mardin Nusaybin'de terör mağduru aileler için 5 bin 53 konut inşa ediyor!
Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Mardin Nusaybin'de terör mağduru aileleri için inşaatına başlanan 5 bin 53 konutluk projenin şantiyesinde incelemelerde bulundu.

TOKİ Başkanı Turan’a incelemeleri sırasında Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Ergün Baysal da eşlik etti. Yeni bir Nusaybin inşa ettiklerini dile getiren Turan, Nusaybin’de terörden zarar göre aileler için 5 bin 53 konutun inşasına devam ettiklerini söyledi.

Terörden zarar gören vatandaşları yeni yuvalarına kavuşturmak için konutların inşasına hızla devam ettiklerini vurgulayan Turan, “Mart ayının sonuna kadar Mardin Nusaybin konutlarımızın bir kısmını tamamlayıp vatandaşlarımıza teslim edeceğiz” dedi.

Terör mağduru ailelere 25 bin konut
Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde terör mağduru vatandaşlar için yapımı devam eden konutların da tamamlanmak üzere olduğunu vurgulayan Turan,  "Şırnak, Yüksekova ve Diyarbakır'da 25 bin konut sadece çukur olaylarından etkilenen ailelere verilecek. Bizim yine bu kapsamın dışında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde 10 binlerce konutumuzun yapımı devam ediyor. Ama bu 25 bin konut çok önemli bir rakam. Bir buçuk yıl içinde hak sahiplerine teslim etmiş olacağız" dedi.

Az katlı ve yöresel mimari ile konut üretimi
Bölgede az katlı, asansörlü, geniş balkonlu evler inşa ettiklerin ve vatandaşların yüksek memnuniyeti olduğunu söyleyen Turan, "Nusaybin'de yapılan konutlar 4,5 ve 6 katlı. Bütün modern hayatın gereksinimlerini karşılayan kaloriferli, asansörlü ve bölge iklimine göre geniş balkonlu yapılan evler inşa edildi. Sadece Nusaybin'de 5 bin 53 konutun inşaatı devam ediyor. Yöresel mimari unsurları göz önünde bulundurularak yapıldı. Bu sene içerisinde de tamamını teslim etmiş olacağız" dedi. 

TOKİ’den Mardin’e yaklaşık iki milyarlık yatırım
TOKİ'nin Mardin’de yaptığı yatırımlar hakkında da bilgi veren Turan şöyle devam etti: “Bugüne kadar 8 bin 781 konutun inşaatına başladık. Bu konutlarımızın 3 bin 730’unu tamamlayarak vatandaşlarımıza teslim ettik. Mardin'de ayrıca 10 cami, 4 hastane, 2 kamu hizmet binası, 13 okul, spor salonu ve 4 ticaret merkezi inşa ettik. Mardin ilimizde inşaatı devam eden uygulamalarımız ile yaklaşık bir milyar 992 milyon TL'lik yatırım yaptık. Yatırımlarımız şehrimize hayırlı uğurlu olsun.”

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181