Akdeniz Barış Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Yerinde kentsel dönüşüm projesinin başladığı Barış Mahallesi sakinlerinden Emine Selimbabaoğulları, 37 yıldır mahallede yaşadığını belirterek; “Mahallemde iyi kötü, acı, tatlı hatıralarımız oldu. İki çocuğumu burada dünyaya getirip büyüttüm. Tabi gönül istiyor ki daha güzel, daha temiz ve düzenli bir eve çıkmak. Şimdi proje ile hayallerimizin gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.

Akdeniz Belediyesi’nin girişimleri sayesinde TOKİ tarafından kent merkezinde bulunan Barış Mahallesi’nde, uzun süren bekleyişin ardından ‘Yerinde Kentsel Dönüşüm Projesi başladı. Bölgede geçen hafta içinde iş makineleri yardımıyla eski evlerin yıkımına başlandı. TOKİ eliyle yürütülen proje ile mahallede 415 yeni, güvenli ve modern konut, ticaret alanları, kültür merkezi, ibadethaneler, kreşler ve parklar yapılacak.

“Daha güzel, temiz ve güvenli bir evde oturmak istiyoruz”

Barış Mahallesi sakinleri; yıllardır süren bir bekleyişin ardından yaşadıkları bölgede başlayıp çevrelerini tamamen değiştirecek olan yerinde kentsel dönüşüm projesinden duydukları sevinci dile getirdi. Emine Selimbabaoğulları adlı mahalle sakini, 37 yıldır aynı evde yaşadığını ifade ederek, “İki çocuğumu da bu evde dünyaya getirip büyüttüm. İyi kötü, acı, tatlı günlerimiz oldu. Tabi ki her yerde anılarımız, güzel hatıralarımız var. Ama tabi gönül istiyor ki daha güzel, daha temiz ve düzenli bir eve çıkmak... Şimdi bu proje ile hayallerimizin gerçekleşeceğine inanıyoruz” dedi.

“Büyük bir dertten kurtuluyoruz”

Barış Mahallesi’nde 65 senedir yaşadığını söyleyen 72 yaşındaki Ahmet Kara ise; “Bu mahallede doğdum, büyüdüm ki buralar bayağı eski bir mahalle. Daha öncesi karşısı patlıcan bahçesi idi. Buralar o zamanlar yapıldığında tabi güzel bir mahalle idi. Ama şimdi betonlar çürüdüğü için oturamaz duruma geldik. Gece yatarken kafamıza nereden beton düşecek diye korkuyorduk, evlerimizin içinde uyuyamıyorduk. Çok şükür belediyemiz sağ olsun, burayı yıkmaya başladı. Biz de o dertten kurtuluyoruz” diye konuştu.

“Yıllardır beklediğimiz bir gündü”

Recep Tepe adlı Barış Mahallesi sakini ise 1992 yılından beri mahallede ikamet ettiğini belirterek; “İki çocuğum da burada dünyaya geldi, ikisini de burada büyüttük ve okuttuk. Yıllardır beklediğimiz an, Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın Mustafa Gültak zamanında geldi. Yıllardır gelmiş geçmiş belediyeler, ‘kentsel dönüşüm yapacağız’ diyorlardı ama Başkanımız Sayın Gültak bu işe el attı. Çok çileler çektik, damlarımız akar, sokaklarımız kirli, bayağı çile çektik. Şimdi ise mahallemizde kentsel dönüşüm başladığı için ve buralar yeniden yapılacağı için çok mutluyuz. Sayın Başkanımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Eski evler tadilatla, tamiratla düzelmiyor”

Hürü Kurttekin adlı 46 yaşındaki mahalle sakini de duygularını şu sözlerle dile getirdi; “Bu mahallede 30 yıldır oturuyorum. Çocuklarımı burada dünyaya getirdim, büyüttüm ve evlendirdim. Buranın her köşesinde ayrı ve güzel anılarım var. Kızımın, kapının önünde gelin çıkışını hayal ettim şimdi, içim gitti. Ama evlerimizi alırken de maalesef eskiydi. Yıllarca hem çocuklarımızı büyütmekle hem de evlerimizi tadilat ve tamirattan geçirmekle uğraştık. Fakat eski ev; yapıyorsun yine yıkılıyor, akıyor, lağımı, suyu, elektriği sorun oluyor. Evin pencere camlarını naylon ile kaplıyordum çünkü içeriye yağmur suyu giriyordu. Ayrılması zor, yıllarımız geçti. Fakat bize sağlanan kentsel dönüşüm projesi hoşumuza gitti.”

“Mutluyum, sevinçliyim”

Barış Mahallesi sakini 36 yaşındaki Fatma Aslan da mahalleye gelin geldiğini söyledi. “Güzel anılarım da var burada” diyen Aslan; “Çocuklarımı burada doğurup büyüttüm. Evimizi tadilattan geçirdik ama bir türlü düzen tutmadı. Orayı, burayı yaptıralım dedik ama her yerinden sular akıyordu. Yağmur yağdığında her taraf su veya çamur içinde kalıyordu. Maddi imkânım iyi olsaydı zaten bu evde oturmak istemiyordum. Sokaklarımızda uyuşturucu veya içki içenler, kavgalar, gürültüler çok. Çocuklarım çok olumsuz etkileniyordu. Ama şimdi bu proje bize sunuldu. Kendi adıma çok mutluyum, sevinçliyim. Başkanımıza da çok güveniyoruz” şeklinde konuştu.

Akdeniz Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181