Mersin'de 6 noktada kentsel yenileme yapılacak!
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi ile kent merkezine hayat vereceklerini söyledi. Mersin'i sahiplenmenin kentin köklü tarihine, hafızasına ve biriktirdiği hatıralara saygı duyarak, eserlerini özenle koruyarak sağlanacağının ifade eden Kocamaz, "Kent Merkezi Yenileme Projeleri kapsamında bulunan ve ortalama 100 yıldır var olan mekanların tamamı, itinayla korumamız ve yaşatmamız gereken değerlerimizdir. Mersin'in tarihi kent merkezini canlandırmak için alanda yer alan tescilli kültür varlıklarının restore edilmesini, esnafı ve işgücünü destekleyecek politika ve kararların üretilmesini, yeni binaların kent karakterine uygun olarak inşa edilmesini hedefliyoruz. Bu amaçla Koruma Amaçlı İmar Planı Revizyonu çalışmalarıyapılmaktaolup, bu plan onaylandıktan sonra 5366 sayılı kanun kapsamında ada ada yenileme projelerine başlanacak" dedi.

Kocamaz, proje kapsamında çalışmaların Atatürk Caddesi, Atatürk Evi çevresi, Süifke Caddesi, Yoğurt Pazarı, Ulu Cami Meydanı, Taş Bina ve çevresi olmak üzere 6 alanda yürütüleceğini ifade etti. Uzun yıllardır ihmal edilen ve atıl durumdaki Yoğurt Pazarı'nı bölgenin dokusuna uygun kent mobilyaları ve modern aydınlatmalarla canlandıracaklarını bildiren Kocamaz, "Kaldırımları yeniliyor, engelliler için uygun olmayan kısımları engelsiz hale getiriyoruz. Yepyeni işlevlere ve estetik bir görünüme kavuşacak olan eski Yoğurt Pazarı'nı, yeni Mersin'in modern simgelerinden biri haline getiriyoruz. Ulu Cami Meydanı'm da şanına ve manevi atmosferine yakışır bir görüntüye kavuşturuyoruz. Yılların yıprattığı meydan zeminine engelli vatandaşlarımızın rahatça hareket edebüecekleri doğal taşlar döşüyor,yeşü alanları artırıyoruz. Camiyi LED sistemiyle aydınlatıyor, modern kent mobilyalarıyla donatıyoruz. İklim şartlarına uygun gölgelikleri ve yeni şadırvanıyla huzur veren doyumsuz bir dinlenme alanı oluşturuyoruz" şeklinde konuştu.

Taş Bina, Kent Müzesi ve belediye prestij binası olacak
Silifke Caddesi Düzenleme ve Yenileme Projesi kapsamında ise bölgenin tarihi dokusuna uygun kentsel tasarım uygulamaları yapacaklarını dile getiren Kocamaz, Silifke Caddesi'ni gündüz araç trafiğine kapatacaklarını söyledi. Etrafında 100 yıllık tarihi binalar bulunan Atatürk Caddesi'ni düzenleme projesi ile caddenin güneyindeki belediye meydanını vatandaşların daha fazla vakit geçirmekisteyecekleribir estetik anlayış ve sosyal alanlarla tasarladık ları bilgisini veren Kocamaz, "Bu güzel meydandaki Taş Bina'nın tarihi dokusunu ortaya çıkaracak özel aydınlatma üniteleri kuruyoruz. Araç trafiğine kapalı yol boyunca oluşturduğumuz buluşma noktalarıyla caddeye ayrı bir güzellik ve yeni bir kimlik kazandırıyoruz. Atatürk Evi çevresini de Atamızın adma yakışır bir şekilde yeniden düzenliyoruz. Evin yanındaki alana, sahil yönünden dalga dalga yayılan estetik döşemelerle hareket kazandırıyoruz. Atatürk Caddesi'nin Atatürk Evi civarındaki bölgesini lavanta, alev ve murt ağaçları ile yeşillendiriyoruz. Caddenin arka bölümünü, dinlenme ve rekreatif alan olarak tasarlıyoruz" şeklinde konuştu.

Taş Bina'yı kent müzesi ve belediye prestij binası olarak tasarladıklarını belirten Kocamaz, Taş Bina ile Belediye Meydanı'm birleştirerek sade bir toplanma alam yapacaklarını söyledi. 

2 YERALTI OTOPARKI YAPILACAK
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Tevfık Sırrı Gür Lisesi'nin batısında 850 araçlık, Cumhuriyet Meydanı'nda ise yaklaşık 600 araçlık yer altı otoparkı yapılacağını belirterek, "Küçük Çarşı'da Gençlik Merkezi, Taş Bina'nın Kent Müzesi ve Başkanlık Prestij Binası olarak restore edilmesi, Kasaplar Çarşısı ve Balık Pazarı Sokak Sağlıklaştırma projeleri var. Tarihi Kent Merkezi projelerimizin devamı olan Çamlıbel Bölgesini Canlandırma Projesi çalışmalarımız da devam ediyor. Bu proje kapsamında ulaşım, yayalaştırma düzenlemeleri ve kentsel tasarım çalışmaları, Çamlıbel Balıkçı Barınağı, Kruvaziyer Liman ve Sahil Düzenlemesi yapılacak" diye konuştu.

Şafak Aysanbora / Dünya Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181