Ataşehir'de yeni bir yaşam merkezi; Bulvar 216!
İstanbul merkez ofisinin dışında Tokyo, Bükreş, Kiev ve Dubai'deki ofislerinde Avrupa, Orta Asya ve Uzakdoğu'da projeler üreten Tago Architects tarafından tasarlanan, Anadolu Yakası’nın birçok yeni projeye ev sahipliği yapan semti Ataşehir'de konumlanmış Bulvar 216 yapısı, İstanbul'un önemli ticaret ve finans merkezlerinden biri sayılıyor. Mağazaların ve kafelerin bulunduğu 4 ticari ve 4 ofis katından oluşan yaşam merkezinde, günümüzün önemli ihtiyacı otopark katlarına ulaşım ise batı cephesinden bir rampayla sağlanıyor.

Arazi kotlarının farklılaşması sonucu oluşan eğimler, her kottan giriş alınmasına ve yaya sirkülasyonunun kesilmeden devam etmesine olanak tanıyor. Yapının, hiçbir ticari alanın durağanlaşmasına fırsat vermeyecek ve yaya hareketinden tüm birimlerin yararlanmasını sağlayacak şekilde tasarlandığını dile getiren Tago Mimarlık, çevresel faktörleri, yaşam aktivitelerini kolaylıkla imkanlı kılacak bir tasarımla avantaja çevirmiş.

Özgün mimari tasarımlarıyla adından söz ettiren Gökhan Aktan Altuğ liderliğindeki Tago Architects’in, kütleyle arazi arasında ustalıkla kurduğu ilişki, aynı zamanda arazinin yanında bulunan park ve açık teraslar arasında da gözlemleniyor. Bu açık teraslar, kattan kata geri çekilerek daha ferah, doğrudan gün ışığı alan konforlu alanlara dönüştürülerek yapıdaki iç-dış ilişkisi yeniden tanımlanmış.

Tago Architects, dinamik ve modern bir anlayışla ortaya koydukları tasarımı şu şekilde açıklıyor: “Üstteki ofis katları, çekirdek ve çalışma alanları ilişkisi bakımından en verimli form olan beşgen olarak tasarlandı, kullanılan prekast parapetler ile kütledeki geri çekilmelerin net olarak algılanabilmesi istendi. Ön plandaki hareketli parapet, mağaza ve ofis cephelerini sarmalayan, kütlenin belirginliğini ve formunu netleştiren ayrı bir araç olarak kullanıldı. Her katta yapının etrafını şerit olarak saran, değişken kesitleri ve yükseklikleri ile yapıya kimliğini armağan eden bu beyaz şeritler, yüzeylerindeki ışık-gölge oyunlarıyla da binaya bir başka boyut getirdi.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181