Dünya'nın en uzun gökdeleni olacak!
Tokyo'da ada üzerine 1700 metrelik bir gökdelen yapılması planlanıyor. 55 bin kişi kapasiteli gökdelen, dünyanın en yüksek binası olacak Japonya'da dünyanın en uzun gökdelenini inşa etmek lçin Kohn Pedersen Fox ve Leslie E. Robertson isindi iki inşaat firması proje hazırladı.

'Geleceğin Tokyosu' sloganıyla haznlanan proje ile denizin üzerinde 1700 metrelik bir gökdelen yapılması hedefleniyor. 'Sky Mile Tower' adı verilen gökdelende tam 55 bin kişinin yaşayabileceği belirtiliyor. 2045'te bitecek Tokyo Körfezinde yapılacak gökdelende, alışveriş merkezleri, restoranlar, oteller, spor salonları ve sağlık klinikleri yer alacak.

Japon müteahhitler; depreme, tayfuna ve sert rüzgarlara dayanacak şekilde tasarladıkları gökdelenin çevreci olacağım ifade etti. Japonlar, güneş enerjisiyle elektrik üretecek olan binanın, iklim değişikliği ile mücadelede yararlı olacağını savunuyor. Gökdelenin maliyeti hakkında herhangi bir açrklama yapılmazken, yetkililerden onay çıkması halinde imarın,2045 yılında tamamlanacağı belirtiliyor. Sky Mile Tower inşa edilmesi halinde Dubai'deki 828 metrelik Burç Halife gökdelenini geçerek dünyanın en uzun yapısı olacak.

Millet Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181