İşte Kristal Kule'nin öyküsü!
Dünyanın farklı noktalarında bulunan birçok önemli yapının projesini hazırlayan Henry N. Cobb ve Jose Bruguera, İstanbul Teknik, Yıldız Teknik, Mimar Sinan ve Özyeğin Üniversitesinden öğrencilerle Finansbank Kristal Kule'de bir araya geldi. Henry N. Cobb ve Jose Bruguera, öğrencilere projesini çizdikleri Finansbank Kristal Kule ve metropollerle özdeşleşmiş diğer yapıları hakkında da bilgi verdi. 

Geometrik şekilleri tüm projelerinde ustaca kullanmalarıyla dünya çapında haklı bir üne kavuşmuş olan Henry N. Cobb ile Jose Bruguera, özgün ve yalın tasarımıyla İstanbul'un yeni sembol binalarından biri olan Finansbank Kristal Kulenin yanı sıra Louvre Müzesi Cam Piramit, Hong Kong Bank of China Tover'ın da projelerini çizdi. Jose BRUGUERA Henry N. Cobb Finansbank'ın Kristal Kule projesine başlarken önlerinde 2 sorun olduğunu belirtti.

Henry N. Cobb, "Biri, projenin konumu. Bir diğeri de şöhretini hak etmesi gereken biryapı yapmamız gerektiğiydi. Doğu-batı yönünde ince dar bir arsamız vardı. Doğu tarafı iş dünyasına bakarken batı tarafı henüz kentsel dönüşüme girmemiş Çeliktepe'ye bakıyordu. Hitap ettiğimiz mahallelerin farklılıklarını göz önüne aldık. Doğu tarafında çok disiplinli bir tasarım yaklaşımına sahip olması gereken ve aynı zamanda da şehre de estetik ve değer açısından katkı sunması gereken Finansbank Kristal Kuleyi inşa ettik. Bu kulenin en önemli özelliği farklı kat planlarına sahip olması ve kuleye baktığınız her yönden farklı bir görünüş vermesidir. Batı tarafında ise Çeliktepe'nin dokusu ile uyumlu daha az katlı, malzemeleri özenle seçilmiş bir bina inşa ettik" dedi.

Cobb, toplantıda öğrencilere şu sözlerle "hayat boyu öğrenci kalmaları" tavsiyesinde de bulundu: "Öğrenmek bitmeyen bir süreç. Her yeni proje sizin için yeni bir fırsat ve sınırlarınızı görebileceğiniz yeni bir deneyim. Bu sebeple çok şanslı bir meslekteyiz. Ben üniversite de dersler veren bir mimarım ve her seferinde 'öğrenci kardeşlerim' diye hitap ederim. Çünkü hala kendimi öğrenci olarak görüyorum." Projenin iç mimarı süreci hakkında öğrencilere ayrıntılı bilgi veren Jose Bruguera projeyi Türkiye'den bir mimar ekibi ile beraber hayata geçirdiklerini söyledi.

Home&Office Concept Dergisi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181