Banyan Tree markası Nef Yalıkavak projesi ile Türkiye'de!
İstanbul’da satış grafiği yüksek projeler yapmasıyla tanınan Nef Gayrimenkul, Nef Yalıkavak projesiyle Bodrum’a giriş yaptı. 389 adet villa ve rezidansın bulunduğu 300 milyon euroluk projenin işletmesini ise dünyanın önde gelen ultra lüks otel zinciri Banyan Tree yapacak. Asya, Amerika, Afrika ve Orta Doğu’da 28 farklı ülkede, 40’ı aşkın otel ve tatil köyü ile hizmet veren Banyan Tree, böylelikle ilk kez Avrupa pazarına girmiş oldu. Phuket, Maldivler, Seyşeller, Bali gibi önemli destinasyonlardaki otel ve tatil köylerinin yanı sıra; 66 spa merkezi, 80 mağaza ve 3 golf sahasıyla ile dünyanın önde gelen premium resort, hotel, konut ve spa işleticisi ve geliştiricisi konumunda yer alan Banyan Tree markası Nef ile 10+10 yıl şeklinde anlaşma yaptı. Projedeki 70 odalı 30 adet özel rezidansın işletmesini alan Banyan Tree Oteli 2019 yazında misafir ağırlamaya başlayacak.

15 Temmuz etkilemedi
35 milyon euro yatırımla yapılacak Bodrum Banyan Tree Oteli ile anlaşma sürecinden bahseden Nef İcra Kurulu Başkanı Erden Timur, “Görüşmelere 15 Temmuz’dan önce başlamıştık 21 Temmuz’da ise görüşmemiz olacaktı. Ancak Banyan Tree’nin Türkiye’ye olan güveni ve uzun vadeli planları sebebiyle 15 Temmuz anlaşma sürecimize etki etmedi. 2016 yılının Ekim ayında ise imzaları attık”diye vurguluyor.

Zengin Uzak Doğulu'yu getirecek
Banyan Tree’nin Çin ve Ortadoğu pazarında güçlü olduğunu belirten Erden Timur, bu işbirliği sayesinde varlıklı Asyalı turist Bodrum’a geleceğini belirtti. Projede konumlanacak 30 adet özel rezidansın işletmesinin Banyan Tree’ye ait olacağının bilgisini veren Erden Timur, “Banyan Tree Oteli 2019 yazında açılacak. Geriye kalan ve 2018 yazında teslimini planlıyoruz” dedi. Timur, “Bodrum’a yerli turist gelir algısını yıkmak istiyoruz. Banyan Tree’den rezidans alan bir yatırımcı, her yıl belirli bir süre Bodrum’da kalıp, diğer zamanlarda konutunu Banyan Tree’nin işletmesine verebiliyor ve gelir elde edebiliyor. Ayrıca dilerse Bodrum’da kalmak yerine, bu hakkını Banyan Tree’nin bulunduğu Tayland, Vietnam, Meksika, Maldivler gibi yerlerde de kalarak değerlendirebiliyor” diye konuştu.

120 adetini sattı
359 bağımsız birimin 120 adetinin satışını ise şimdiden kendi müşterilerine gerçekleştirdiklerini aktaran Erden Timur, “Henüz lansman yapmadan ve satışa çıkmadan elde edilen böyle bir satış oranı, Bodrum’da hayata geçen projeler arasında bir rekor niteliğinde” diye belirtti. Nef Yalıkavak projesinin lansmanı 19 Mayıs’ta gerçekleşecek. Projede rezidans ve villaların ortalama metrekare satış fiyatının 3 bin 750 euro ile 4 bin 500 euro arasında değişeceğini belirten Erden Timur, “En küçük bağımsız birim 89 metrekare olacak ve fiyatı 365 bin euro’dan başlayacak” dedi.

800 milyon TL yatırım
Erden Timur, Nef’in 2017 projeleri ile ilgili olarak bu yıl yatırım bütçelerinin 800 milyon TL olacağını dile getirdi, Timur, şöyle devam etti: “Bu yıl İstanbul’da Bayramoğlu, Kandilli ve Basın Exspress’te olmak üzere üç yeni projemiz olacak. Bodrum Gölköy’de 100 milyon euro değerinde projemiz var. Geçen yıl 2 bin 200 konut teslim ettik. Bu yıl 3 bin 700 konutluk teslimat hedefl iyoruz” dedi. Türkiye’nin önceliğinin artık ekonomi olması gerektiğine de dikkat çeken Timur, “Son 2-3 yıldır gündem ekonominin dışına çıktı. Hukuk, demokrasi ve ekonomi önemli” açıklamasını yaptı.

460 metre sahile sahip
Üç tarafı denizlerle çevrili 116 dönüm büyüklüğündeki proje, 460 metre uzunluğundaki sahili, 2 bin metrekare kumsalıyla denize sıfır şekilde yapılıyor. Yeşil teras ve çatıları, her villaya özel iç bahçe ve yeşil alanı, enerji tasarrufu sağlayan teknolojiye sahip Nef Yalıkavak projesi, Kemer Country’nin de mimarı olan Torti Gallas tarafından tasarlandı.

Leyla İlhan / Dünya

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181