Nevşehir Karasoku kentsel dönüşüm projesinde görüşmeler bu gün başlıyor!
Merkez Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi alanı içerisinde bulunan Eski Sebze Pazarı ve Zahire Pazarı bölgesinde bulunan mülkiyet sahipleri ile görüşmelere 26 Kasım 2018 Pazartesi günü başlanacağı açıklandı.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen yaptığı açıklamada, Nevşehir Belediyesi tarafından Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) işbirliği halinde hayata geçirilen Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi’nin ardından projelendirilen,  Merkez Karasoku Kentsel Dönüşüm projesinde önemli gelişmelerin kaydedildiğini açıkladı.

Başkan Seçen, Nevşehir’de incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un Merkez Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesinin uygulanacağı alanda incelemelerde bulunduğunu ve bakanlığın ilgili bürokratlarına Merkez Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesi’nin en kısa süre içerisinde planlandığı gibi sürdürülmesi yönünde gerekli talimatları verdiğini ifade etti.

Seçen, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, TOKİ ve Nevşehir Belediyesi işbirliği ile yürütülecek Merkez Karasoku Kentsel Dönüşüm Projesinin alanı içerisinde bulunan eski sebze Pazarı ve Zahire Pazarı bölgesinde bulunan mülkiyet sahipleri ile 26 Kasım Pazartesi gününden itibaren Nevşehir Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü’nde görüşmelerin başlatılması kararının alındığını belirtti.

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, bölge de bulunan hak sahipleri ile görüşülerek proje üzerinde bilgi aktarımı yapılacağını ve hak sahiplerinden alınacak olan muvaffakatname oranının  %80 lere ulaşması halinde de projenin uygulanmasına başlanacağını ifade etti.

NEVŞEHİR KÜLLİYESİ İLE İLGİLİ ÖNEMLİ GELİŞMELER YAŞANACAK
Belediye Başkanı Atilla Seçen, Nevşehir’in simge yapılarından biri olarak da değerlendirilen Nevşehir Külliyesi’nin yarım kalan inşaat çalışmalarının devamına ilişkin olarak önümüzdeki günlerde önemli gelişmelerin yaşanacağını belirtti. Seçen konuyla ilgili olarak görümüzdeki günlerde kamuoyuna açıklama yapılacağını kaydetti.

MİLLET BAHÇESİ VE KENT MEYDANI
Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, şehrimizi ziyareti ile onurlandıran Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un da yakın ilgi ve destekleriyle 79 bin metrekarelik bir alan üzerinde Millet Bahçesi ve Kent Meydanı oluşturulmasına yönelik olarak da çalışmaların başlatıldığını belirtti. Seçen, Nevşehir’de bu hafta sonunda 3 farklı alanda 3 yatırım müjdesinin Nevşehirli hemşehrilerimize verildiğini belirterek, söz konusu yatırımların Nevşehir’in büyüyen ve gelişen yapısı ile Türkiye’nin önemli bir cazibe merkezi olma yolunda kararlılığını bir kez daha ortaya koyacağına inandığını sözlerine ekledi. 

Nevşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181