TOKİ Nevşehir'de örnek olacak çalışmalar yapılıyor!
TOKİ Başkanı Turan, 24 Mart tarihinde Kırşehir’de yaptığı incelemelerin ardından İdarenin Nevşehir’de yürüttüğü çalışmaları yerinde gördü. Bu kapsamda Gülşehir ilçesinde inşaatı devam eden 300 konutluk projenin şantiyesini inceleyerek Nevşehir’deki çalışmalarına başlayan TOKİ Başkanı, Nevşehir Kalesi Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa edilen 754 konut şantiyesini gezdi.

TOKİ Başkanı M. Ergün Turan, Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver’i de makamında ziyaret etti. Görüşmede, şehirde yürütülen kentsel dönüşüm çalışmaları değerlendirildi. Nevşehir Belediyesi ile ortaya koydukları işbirliği ile örnek oluşturacak çalışmalara imza attıklarını dile getiren M. Ergün Turan, işbirliğinin bundan sonraki süreçte de süreceğini kaydetti.

Ünver, “İşbirliği ile çağdaş şehir yaşamının tüm değerleri ortaya konuldu”
TOKİ Başkanı Turan ve beraberindeki heyeti Nevşehir’de görmekten mutluluk duyduğunu belirten Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ise TOKİ ile özellikle Nevşehir Kalesi ve Etrafı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında çağdaş şehir yaşamının tüm değerlerinin ortaya konulduğunu söyledi. Ünver, bu yönde ciddi katkılar sağlayan TOKİ Başkanı M. Ergün Turan’a teşekkür etti.

Nevşehir’in Ürgüp ilçesinde inşa edilen 50 yataklı devlet hastanesi inşaat sahasındaki incelemesinin ardından M. Ergün Turan, Ürgüp’te yerel mimaride inşa edilen projenin, 405 konutluk 2. etabını gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bu etabın tamamlanması ile birlikte Ürgüp’te toplamda 923 konutluk yeni bir yaşam alanı oluşacak.

“Yeraltı şehri Anadolu tarihine yeni bir ışık tutacak”
TOKİ’nin Nevşehir Kalesi çevresinde yürüttüğü kentsel dönüşüm çalışması ile dünyanın en büyük yeraltı şehrinin keşfedildiğine dikkat çeken TOKİ Başkanı, “Anadolu tarihine yeni bir ışık tutacak yeraltı şehri için tarihe saygı duyarak çalışmalarımızı sonlandırdık. TOKİ olarak Nevşehir’e 6 bin 954 konut, bir tanesi 300 yataklı olmak üzere 5 hastane, 5 okul inşa ettik. Nevşehir’e yaptığımız yatırımlarımızın toplam bedeli 608 milyon liraya ulaşmıştır. Uygulamalarımız Anadolu’nun tarih ve kültür merkezi Nevşehir’e hayırlı olsun.” dedi.

TOKİ 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181