Niğde Eskisaray Mahallesi imar planı onaylandı!
Niğde Belediye Meclisi’nin Ağustos Dönemi Toplantısı, Belediye Başkanı Faruk Akdoğan başkanlığında gerçekleştirildi. Gündemle ilgili 11 maddenin karara bağlandığı toplantıda Vali Konağı yokuşunu Kayardı Mevkii’ne bağlayacak tünel projesi ile ilgili iş ve işlemleri, gerekli protokolleri imzalamak üzere belediye başkanına yetki verildi.

Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda, yoklama ve bir önceki döneme ait kararların tasvibinin ardından Şehir İmar Planı’yla ilgili 23 madde müzakere edilerek karara bağlandı. Şehir İmar Planı'nda tadilat, talep ve teklifler görüşülmek üzere İmar Komisyonu’na havalesi yapıldı.  S.S.51 nolu taşıyıcılar kooperatifinin taşıma ücretlerinin artırılması hususundaki taleplerin hazırlanması için plan bütçe komisyonuna gönderildi.

Toplantıda, belediyeye ait Pazartesi Pazarı’nda panayır ve hediyelik eşya satışı yapılması hususunun incelenip rapor hazırlanarak bir sonraki meclise arz edilmek üzere plan ve bütçe komisyonuna havalesi yapıldı. Eskisaray Mahallesi’nde bulunan ve restorasyonu yapılan Ermeni Kilisesi’nin yanındaki bazı ada ve parsellerin yeşil alana çevrilmesi ve imar planına işlenmesi belediye meclisince onaylandı.

Belediye meclis toplantısında, belediye hizmetlerinde kullanılmak üzere 2 adet hizmet aracının hibe olarak kabul edilmesi için noter işlemlerinin yapılması uygun görüldü.

TÜNEL PROJESİ İÇİN BELEDİYE BAŞKANINA YETKİ
Niğde Belediye Meclisi’nin ağustos dönemi toplantısında Vali Konağı yokuşunu Kayardı Mevkii’ne bağlayacak tünel projesi inşaatının yapım işi için İller Bankası kanalıyla kredi kullanılması ve bununla ilgili iş ve işlemler, protokolleri imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi. Toplantı, dilek ve temennilerin dinlenmesinden sonra Belediye Meclisi’nin 7 Eylül 2017 Perşembe günü saat 16.00’da yapılmasının kararlaştırılmasıyla son buldu.

Niğde Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181