"TOKİ Niğde projesi Türkiye'de 40-50 yıl örnek gösterilecek"!
TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan, Niğde'de inşaatı devam eden Efendibey kentsel dönüşüm alanında incelemelerde bulundu.

AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan'ın eşlik ettiği TOKİ Başkanı Turan, Niğde projesinin Türkiye'de 40-50 yıl örnek gösterilecek bir proje olacağını söyledi. Turan yaptığı açıklamada, "Toplu Konut İdaresi Türkiye'de 54 vilayette iş yapıyor ama Niğde projesi Türkiye'de yaptığımız en önemli 4-5 işten bir tanesidir. Çok önemli bir kentsel dönüşümdür. İnanıyorum ki bittikten sonra Türkiye de önümüzdeki 40-50 yıl örnek gösterilecek bir proje olacaktır. 6 bine yakın konut bittiğinde inşallah bir yerleşim alanı olmuş olacak. Bu şu demek 30 bine yakın nüfus olacak demek, 250 bin metre karelikte bir rekreasyon alanı sadece bölgeye hizmet eden değil Niğde'nin tamamına hizmet eden birçok güzel başka şehirlerde fazla bir örneği olmayan rekreasyon alanınıda kazandırmış olacak.Ben inanıyorum ki Niğde bu bölgede diğer bir vilayetimizden bir adım önde olacak" ifadelerinde bulundu.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ise, "Bizim de her zaman belirttiğimiz gibi Türkiye'de 4-5 ilde aynı kapsamlı proje var. Bu bakımdan Niğde'mizin önemli projelerinden bir tanesi oraya yeni bir şehir kuruluyor. Göründüğü üzere sosyal yaşam alanları, konutlar, iş yerleri, iş merkezleriyle dört dörtlük imalat burada şu anda gerçekleşiyor" diye konuştu. TOKİ Başkanı daha sonra Konya’ya geçerek, Ereğli’de teslim aşamasında olan 250 yataklı devlet hastanesinde incelemelerde bulundu. Yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181