Bursa Ataevler'de kentsel dönüşüm nasıl olacak?
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Utku Çalışkan'ın hazırlayıp sunduğu Emlak Sayfası programında Bursalılar tarafından merakla beklenen Ataevler'de kentsel dönüşümün ne zaman başlayacağına dair soruları cevapladı ve planlanan bütünsel plan hakkında bilgiler verdi. 

Ataevler İmar Revizyon Planı Onaya Gönderildi

Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey Ataevler Bütünsel Kentsel Yenileme Planı ile ilgili olarak şunları söyledi; "Haziran ayı içerisinde Ataevlerde yapılan toplantıda plan bilgisi semt sakinlerine verildi. Bu toplantıda bazı arkadaşlarımız bu planlamadan bizim bir çıkarımız varmış gibi hareket ettiler, bu bizi çok üzdü çünkü bizim tek çıkarımız Nilüfer sakinlerinin mutlu olması olur. Biz bütünsel düşünüyoruz. Mesela Ataevler'de bir yüksek gerilim hattı durumu var. Biz Türkiye'de elektromanyetik ölçüm yaptırıp vatandaşa bilgisini veren tek belediyeyiz. Biz durumu vatandaşa aktardık. Bu yüksek gerilim hattının yer altına alınmasının elektromanyetik koruma alanı oluşturularak yapılması gerekiyor. Biz vatandaşlarımızı gülümsetmek istiyorsak, sağlıklı olarak gülümsetmek istiyoruz."

Başkan Bozbey Ataevler'de hazıladıkları planla ilgili olarak; "Ataevler'de oluşturduğumuz bir plan var. Şu an mecliste onaylanmasını bekliyoruz. Bu planda yer yer nüfus yoğunluğunun arttığı bölgelerde var ancak aynı bölgelerde hastane, okul, yeşil alan, otopark gibi kamusal alanlarda arttırıldı. Bu bölgede yeni yapılan binalar haricinde tamamı yenilenecek. Planlamalarda ufak değişiklikler düşünüyoruz. Mesela Nilüfer Hatun Caddesi ile Ata Bulvarı'nın birleşmesi gibi bir ihtiyaç olduğunu farkettik. Bu sayede Ata Bulvarı'nı Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'na, Mudanya Yolu'na bağlamış oluyoruz. Ulaşım aksları bu bölge için çok önemli ve düşünülmesi gerekiyor. Ataevler bütünsel yenileme ve dönüşüm projesi başlandığı takdirde 5, 6 yıl gibi bir sürede bitirilebilir" dedi.

Tuğba Gülten / 
Emlaksayfasi.com.tr


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181