Nilüfer'de kentsel dönüşüm adımı atıldı!
Nilüfer Belediyesi tarafından projesi hazırlanan Ataevler kentsel yenileme çalışmasının bilgilendirme toplantısı Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey tarafından Ataevler pazar alanında gerçekleştirildi. Ataevler mahallesinde yüksek gerilim hatlarının yakınında bulunan binaların vatandaşın sağlığını tehdit ettiğinin ve bu binaların deprem öncesi binalar olduğu için dayanıksız olduğunu söyleyen Bozbey, Ataevler'de 575 bin metrekare alanda bulunan 337 binada yenileme çalışmaları olacağını söyledi.

Bozbey, "Yüksek gerilim hatlarından meydana gelen elektromanyetik alanın insanlarımızı çok fazlasıyla rahatsız ettiğini ve hastalandırdığını bilmenizi isterim. 1999 yılı öncesi yapılan yapılarla ilgili daha önce İnşaat Mühendisleri Odası ile protokol yaparak buradaki binaların tamamını depremsellik açısından inceledik. Bu bölgenin biran önce kentsel yenilemeye tabi tutularak binalarımızın güvenli bir şekle dönüşmesi son derece önemlidir. Bizim şuanda olan çalışmamız hem bu gerilim hattı üzerinde olan yerlerle ilgili, aynı zamanda da 1999 yılı öncesi yapılan binalarla ilgili" dedi.

Önce vatan

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181