Nilüfer satılık daire fiyatları artıyor mu ?
Bursa'nın en çok tercih edilen bölgeleri arasında yer alan Nilüfer'in yıldızı parlamaya devam ediyor. Bursalıların konut alımı için ilk tercih ettiği bölge olan Nilüfer, satılık daire adedi bakımından ise mevcut talebi karşılayacak bir düzeyde değil. Nilüferde satılık daire arayışlarını sürdüren vatandaşların öncelikli isteği ise yeni konut projelerinin sayısının artması yönünde.

Peki Nilüfer'de satılık daire bulmak çok mu zor ?

İhsaniye, Ataevler, Beşevler, Üçevler ve Karaman gibi belirli bir doygunluğa ulaşmış mahallelerin yanı sıra Ertuğrul, Özlüce, Altınşehir ve 23 Nisan gibi yeni yerleşim alanları ile Bursa'nın yeni cazibe merkezi olan Nilüfer'de satılık daire bulmak son zamanlarda bir hayli zorlaşıyor. Özellikle son yıllarda yoğun bir göç alan Bursa'nın batı yönlü büyüme göstermesi ve vatandaşların konut alımı için önceliği Nilüfer bölgesinden yana kullanması da bu bölgedeki satılık daire ihtiyacının artmasına neden oluyor. 

Bölgede faaliyet gösteren gayrimenkul danışmanları ve emlak ofislerinin ortak görüşü ise Nilüfer satılık daire sayısının biran önce yükseltilmesi ve yeni imar alanlarının açılması. Artan göç, evlenme ve boşanmalar, atamalar, tayinler ve yatırımlar nedeniyle konut alıcılarının yoğun ilgi gösterdiği Nilüfer'de satılık daire fiyatları da el yakıyor.

Az sayıda satışa sunulan dairelerin yoğun talep görmesi nedeniyle fiyatlarda hızla artışa geçen Nilüfer'deki satılık daire fiyatları ise 250 bin liradan başlıyor. 2+1 ve 3+1 olarak satışa sunulan bir normal dairelerde fiyatlar 650 bin liraya kadar çıkabiliyor.

Peki Nilüfer'deki satılık daire fiyatları daha da artar mı ?

İnşaat sektöründeki gelişmeler ve artan inşaat maliyetleri göz önüne alındığında konut fiyatlarındaki bir artış olması kaçınılmaz. Ekonomik göstergeler, siyasi atmosfer ve piyasalardaki istikrar durumunun belirleyici olduğu bir ortamda konut fiyatları da yukarı yönlü bir hareket yaşayabilir. Özellikle Nilüfer gibi yoğun talep gören ve arsa metrekare fiyatlarının sürekli arttığı bir bölgede satılık daire fiyatları da kısa zaman dilimleri içerisinde önemli artışlara sahne olabilir.

Konut almak için en doğru zamanı kollayan vatandaşların vakit geçirmeden karar vermesini ve satın almaya yönelmesini dile getiren uzmanlar fiyatların 2016 yılından itibaren minumum olarak %30-45 civarında bir artacağını söylüyor. 


Utku ÇALIŞKAN/Emlaksayfasi.com.tr


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181