Başkan Yılmaz, Ordu'nun yatırımlarını anlattı!
Başkan Enver Yılmaz, Eylül ayı olağan meclis toplantısında gündem maddelerine geçmeden önce Ordu Büyükşehir Belediyesinin yürütmekte olduğu ve hayata geçireceği projelerle ilgili meclis üyelerine bir sunum yaptı.
 
Başkan Yılmaz’ın yatırımlarla ilgili gerçekleştirdiği sunumun satır başları ise şöyle:
 
GÖLKÖY BİZİ GURURLANDIRDI
Çarşamba günü Sayın Cumhurbaşkanı’mız, Ak Partili 884 belediye başkanının katılımı ile bir toplantı gerçekleştirmişti. Toplantıda Anadolu’nun dört bir yanında hayata geçirilen yatırımlar kapsamında ön plana çıkan çalışmalar Cumhurbaşkanı’mız tarafından ödüllendirdi. Gölköy Belediyemiz de, 1000 kişinin istihdam edildiği tekstil fabrikasının ilçe ekonomisine sağladığı katkıdan ötürü ödüle layık görüldü. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın takdimiyle “Yerel Yönetimlerin Kent Ekonomisine Katkısı Proje Yarışması Özel Ödülü”nü Gölköy Belediye Başkanı’mız Ali Kemal Mert aldı. Başkan’ımızı ve emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Gölköy ilçemiz bizleri gururlandırdı.
 
210 NOKTADA ÇALIŞMA YÜRÜTÜYORUZ
Büyükşehir Belediyesi olarak, havaların müsait olduğu bu süreçte yaklaşık 210 noktada hem altyapı hem de yol çalışmasına devam ediyoruz. Bu yıl 13 ilçemizde sürdürdüğümüz yol çalışmalarımızı tamamlayacağız. Kalan ilçelerimizin de altyapısını önümüzdeki yıl tamamlamış olacağız. Özellikle Altınordu ilçemizde geniş bir alanda çalışma yürütüyor olmamızdan dolayı bazen şikâyetler alıyoruz ancak bu şehrin geleceğini sağlam temeler üzerine kurmalıyız. Geçici değil, kalıcı yatırımlar yapıyoruz. Herkesin farkında olduğu gibi sıcak asfalt çalışmalarımızda önemli bir mesafe aldık. Bilinmeli ki, asfalt döküyorsak o bölgenin altyapısının tamamı halledilmiş demektir. İlimizde yol çalışmalarımızı % 75-80 seviyesinde tamamladık.
 
YENİ KAVŞAK DÜZENLEMELERİ TRAFİĞE NEFES ALDIRDI
Altınordu ilçemizde Çakalçıkmaz bölgesindeki kavşak çalışmalarımızı kısa sürede tamamlayarak yeni kavşağımızı hizmete sunduk. Burada şerit sayısını artırdık ve yolu genişlettik. İnşa ettiğimiz kavşakta akıllı trafik sistemi uyguladık. Benzer çalışmayı ilk olarak sanayi kavşağında ve ardından ise fındık figürlü kavşakta uyguladık. Çakalçıkmaz kavşağının ardından, Ünye ve Fatsa ilçelerimizde de benzer kavşakları düzenleyeceğiz. Büyükşehir Belediyemizin önündeki kavşakta da benzer bir çalışma yapacağız. Bu bölgede de şerit sayısını 4’e çıkaracağız.
 
ESKİ AYIŞIĞI DÜĞÜN SALONU BÖLGESİ KENTİN ÖNEMLİ BİR MEYDANI OLACAK
Büyükşehir önündeki kavşakta yapılan çalışmayla birlikte eski Ayışığı Düğün Salonunun olduğu yerde dokuyu bozmadan farklı bir proje yapacağız. Şu an 110 araçlık olan otoparkın araç kapasitesini, yeni projemizle birlikte 500’e çıkaracağız. Bu meydanı fonksiyonel bir tören alanı hâline getireceğiz. Ağaçlarına da dokunmayacağımız bu bölgeyi miting alanı olarak da kullanacağız.
 
SPOR TESİSLERİNDEN YENİ OTOGARA KADAR ONLARCA PROJE HAYATA GEÇİYOR
Karşıyaka Spor Tesislerinde iki suni ve bir doğal çim olmak üzere toplam üç saha çalışmamız devam ediyor. 4 bin 500 seyirci kapasiteli sahamız gece ışıklandırmasıyla birlikte hazır hâle getiriliyor.  Bu hafta içerisinde suni çimin birini yerleştirerek sahayı hazır hâle getireceğiz.
 
Ordu Şehir Stadımız şu an % 45 seviyesine geldi. Yeni stadımız alttan ısıtmalı ve korumalı sistemiyle Türkiye’de örnek statlardan biri olacak. Stat projesini alan firma, 24 saat esaslı olarak aralıksız bir şekilde çalışıyor.
 
Dış cephe iyileştirme çalışmalarımız, Altınordu ilçemizin yanı sıra Ünye ve Fatsa’da da sürüyor. Altınordu’muzda karayolu üzerinde tamamlanan çalışmalarımız son derece dikkat çekici görünüyor. Görsel anlamda herkesin takdir ettiği bir projeyi yürütüyor olmaktan gurur duyuyoruz.
 
Süleyman Felek Cadde’mizde yayalaştırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Köprübaşı meydanında uygulayacağımız projemiz hazır olup, mevcut köprüyü yıkarak yeni bir alan ortaya çıkaracağız. Günlük 120 bin yayanın geçtiği aktif bir cadde olan Köprübaşı mevkii, yayalaştırma projemiz kapsamında yeni meydanına kavuşacak.
 
Boztepe yolunun korunaklı hâle gelmesi için duvar çalışmalarımız sona erdi, üçte ikilik bir bölümün altyapısı tamamlandı ve kalan kısmın asfaltı da döküldü.
 
Altınordu ilçemizdeki Ulu Camii’nin meydan düzenlemesi de devam etmekte olup, alanda yer altı otoparkı da yapıyoruz. İlimizin önemli eserlerinden biri olan camimiz, çevre düzenlemesiyle birlikte bambaşka bir görünüm kazanacak.
 
Altınordu yeni otogarın ihalesini gerçekleştirdik ve ihaleye 6 firma katıldı. Ata Sanayinin tam karşısında akıllı otogar dediğimiz ve kendi enerjisini karşılayacak bir otogar inşa edeceğiz.
 
TOKİ konusunda görüşmelerimiz devam ediyor ve projemiz tüm hızıyla ilerliyor. Kamuoyunun aşırı bir talebi olduğunu görüyoruz. 220 konuta tahminen 2 binin üzerinde bir talep olacağını düşünüyoruz. Eski sanayi sitesinin bulunduğu alanı da kapsayan kentsel dönüşüm çalışmalarımıza kaldığı yerden devam edeceğiz. Eski sanayi sitesinin mülkiyet durumu ve ne yapılacağını, TOKİ yetkililerimiz mülkiyet sahipleriyle görüşecek.
 
Altınordu sahil düzenlemesinde %95 seviyesine geldik. Projemizi kısa bir süre içerisinde tamamlayarak hizmete açacağız. Plaj bölgesinde olduğu gibi bu bölgemizde de bisiklet ve yürüyüş yollarımız bulunuyor. 

Ordu Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181