Fatsa'da kentsel dönüşüm onaylandı!
Fatsa Kentsel Dönüşüm Projesi Bakanlar Kurulu'nda onaylanarak, Resmi Gazete yayınlandı. Bundan sonraki süreçte Şehircilik Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi olarak üçlü protokol yapacak. Akabinde de artık hızlı bir şekilde uygulama projesi hayata geçecek ve bu önemli proje için kazma vurulacak.

PROJELER HAYATA GEÇİYOR
Kentsel Dönüşüm kapsamında Evkaf Mahallesi, stat bölgesi, Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı olarak adlandırılan eski çöplük alanı Kentsel Dönüşüm kapsamında baştan sona yenilenecek. Bu işin en büyük lokomotif görevini ise Büyükşehir Belediyesi üstleniyor. Kentsel dönüşüm ile Fatsa için çok büyük bir proje hayata geçecek. Evkaf Mahallesi'nde yeni bir şehir kurulurken, çarpık yapılaşmalar yıkılarak yerine daha modern ve planlı bir şehir ortaya çıkacak. Aynı kapsamda Cumhuriyet Meydanı yenilecek istimlaki yapılarak yıkılırken, altı otopark olacak şekilde yeniden düzenlenerek, ilçeye bir Büyükşehir Meydanı kazandırılacak. Kararın Resmi Cazete'de yayımlanmasıyla artık planlama imar planı ile birlikte özellikle konut bazında uygulama projeleri hazırlanacak.

Star Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181