Osmangazi'de dönüşüm başladı
30 yıllık süreçte etap etap kentsel dönüşümün gerçekleşeceğini anlatan Başkan Dündar, “50 yılda bozulan Osmangazi’yi 1 yılda dönüştüremeyiz. Bu iş Osmangazi’de olmazsa başka yerde başlamaz” dedi.

Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile Türkiye’deki birçok belediyeye örnek olan Osmangazi Belediyesi tarafından yaptırılan “Kentsel Dönüşüm Master Plan” kamuoyuna açıklandı. Kentsel Dönüşüm ile Osmangazi’nin çehresini değiştirmeyi amaçladıklarının altını çizen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hazırladıkları teknik altyapı hakkında bilgi verdi. Kentsel dönüşüm ve şehir estetiği çalışmalarını ülke gündemine gelmeden önce başlattıklarının altını çizen Başkan Dündar, göreve geldikleri günden itibaren hayata geçirdikleri her projenin; işlevsel, sosyal hayatı kolaylaştıracak, yeni bir mimari anlayış getirecek, planlı şehirleşmenin yolunu açacak, Osmangazi’ye nefes aldıracak nitelikte olmasına özen gösterdiklerini söyledi.

HEDEF OSMANGAZİ’NİN YARINLARI
Osmangazi’de göreve geldikleri günden itibaren kentsel dönüşüm ve sağlıklı planlama çalışmalarına başladıklarının altını çizen Başkan Dündar, “Biz projelerimiz ve planlamalarımızı 5 yıllık süreye sığdırmıyoruz. Biz geleceğin Osmangazi’si için üst ölçekten bakarak adımlar atıyoruz” dedi. Osmangazi’yi bir bütün olarak ele alarak kentsel dönüşüme ilişkin teknik alt yapı oluşturduklarını vurgulayan Başkan Dündar, “Osmangazi’deki tüm sosyal, ekonomik ve fiziksel anlamda çöküntüye uğramış, planlı ya da plansız inşa edilen yapıların oluşturduğu bölgeleri tespit ederek, afet riski taşıyan alanlarla bir arada ele alınmasını amaçlıyoruz. Master Plan çalışması ile çöküntü alanları, ulaşım-teknik alt yapı ve sosyal donatısı yetersiz olan bölgeler,
afet riski taşıyan bölgeler, kaçak konut bölgeleri, konut bölgelerinde yer alan sanayi bölgelerini ortaya çıkardık” diye konuştu.

OSMANGAZİ’NİN FİLMİ ÇEKİLDİ
Kentsel Dönüşüm Master Planı ile ilçe bütününde yapılan çalışmalarla müdahale alanlarını ve şekillerini belirlediklerinin altını çizen Başkan Dündar, “Bunları belirlerken alanın; jeolojik durumu, afet bölgeleri, koruma bölgeleri, tescilli yapıların bulunduğu bölgeler, yapıların durumu, kat adetleri, yol durumu, sosyal yapı gibi faktörlerini göz önüne alarak çalıştık” dedi. Başkan Dündar, bir sonraki aşamada ise belirlenen müdahale alanlarında kentsel dönüşüme öncelikli ihtiyaç duyulan bölgeleri belirleyerek, detaylı incelemeler yaptıklarını kaydetti. Başkan Dündar, Master Plan ile 46 bin 822 yapı, 116 bin 250 bağımsız birimi incelediklerini, mevcut bina stoklarından afet riskine dayanıksız binalar, afet riski taşıyan bölgelerdeki binalar ile her iki riski taşıyan bölgelerde bulunan binalar için planlama ve çözüm önerilerini ortaya çıkardıklarını söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181