Osmangazi’den manevi mirasa yatırım!
Osmangazi Belediyesi tarafından dış cephe ve çevre düzenlemeleri yapılan İstiklal Mahallesi’ndeki İstiklal Camii, yenilenen yüzüyle vatandaşların hizmetine sunuldu.

Osmangazi Belediyesi, manevi değerlerinin yanında mahalle halkı için buluşma noktası olan camilerin dış cephe ve çevre düzenlemelerini yaparak daha modern ve kullanışlı hale getiriyor. Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla metruk durumdaki şadırvanı yıkılan, tuvaletleri kadın, erkek ve engelli vatandaşlar için yenilenen, abdest alma bölümleri oluşturulan, binanın tüm giriş kapıları değiştirilen ve ayrıca 82 metrekarelik ilave ibadet yeri oluşturulan İstiklal Camii, manevi ruhuna yakışır yepyeni bir görünüme kavuştu. Yürütülen çevre düzenleme çalışmaları ile daha kullanışlı hale gelen cami, düzenlenen törenle vatandaşların hizmetine sunuldu.

İstiklal Cami’nin yenilenen yüzüyle hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “İlçemizin ve şehrimizin güzelleşmesi adına Osmangazi’de merkezden en uç noktalara kadar tüm mahallelerimize yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Vatandaşlarımızın istek ve talepleri doğrultusunda büyük küçük demeden hizmetlerde bulunuyoruz. Bu hizmetlerimizden bir tanesi de cami çevre düzenleme çalışmalarımız. Başta Ulucami olmak üzere ilçemizdeki birçok caminin çevre düzenleme çalışmalarını sürdürüyoruz. Çevre düzenlemesi ve dış cephe yenilemesi çalışmalarının dışında, ilçemizdeki tüm camilerimizim temizliklerini yapıyor, park ve bahçelerini yürütülen çalışmalarla güzelleştiriyoruz” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızın günlük yaşantılarını güzelleştirecek çalışmalar yaptıklarının altını çizen Başkan Dündar, “Mahallelerimizi modernleştirmek ve vatandaşlarımıza sosyal donatı alanları kazandırmak adına çalışmalar yürütüyoruz. Bugün burada bulunduğumuz İstiklal mahallemizde bizim önem verdiğimiz ve yatırımlarda bulunduğumuz mahallelerimizden sadece bir tanesi. İstiklal, Adalet ve Hürriyet Mahallelerinin yer aldığı bu bölgeye spor tesisleri, meydan çalışmaları, parklar ve yeşil alanlar gibi hizmetlerde bulunduk.  Bundan sonra da çalışmalarımıza devam edeceğiz. Daha önce mahallemize yaptığımız bir ziyarette vatandaşlarımız bize İstiklal Cami’nin ihtiyaçlarını iletti. Bizde vatandaşlarımızın isteğine karşı duyarsız kalmayarak camimizin dış cephesini yeniledik ve diğer tüm ihtiyaçlarını giderdik. Yepyeni bir görünüme kavuşan İstiklal Camii, mahallemize ve cami cemaatimize hayırlı olsun” diye konuştu.

İstiklal Cami’nin hizmete açılması dolayısıyla düzenlenen törene katılan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de, “Mahallelerimizin ne ihtiyaçları varsa hem Büyükşehir Belediyesi olarak hem de ilçe belediyelerimiz olarak çalışmalar yürütüyoruz. Nerede hangi çalışma yapılması gerekiyorsa, hangi hizmet götürülmesi gerekiyorsa üzerimize düşeni yapıyoruz. Bugün burada da Osmangazi Belediyemizin öncülüğünde yürütülen çalışmalarla yenilenen ve ihtiyaçları giderilen İstiklal Cami’ni vatandaşlarımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Başta Osmangazi Belediye Başkanımız Mustafa Dündar olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.


Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181