Osmangazi’den spora dev yatırım!
Osmangazi Belediyesi’nin 16 vizyon projesi arasında yer alan, Bursa’nın ilk Türkiye’nin ikinci kapalı atletizm salonu Osmangazi Atletizm Salonu’nun ihalesi yapıldı. İhaleyi Bursa Özsa-Öz-Dağ İnşaat iş ortaklığı kazandı.

Bursa'da ilk, Türkiye'de ikinci olacak
Spora ve sporcuya yönelik gerçekleştirdiği yatırımlarla, Bursa’nın adının spor kenti olarak anılmasında büyük pay sahibi olan Osmangazi Belediyesi, spor alanında kentte bir ilke daha imza atıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’ın seçim döneminde açıkladığı 16 vizyon proje arasında yer alan, Bursa’nın ilk Türkiye’nin ise ikinci kapalı atletizm salonu olan Osmangazi Atletizm Salonu için ilk somut adım atıldı. Küçük Balıklı Mahallesi’nde 7 bin metrekare alan üzerinde inşa edilecek olan kapalı atletizm salonunun ihalesi yapıldı.

İhaleyi Özsa - Öz-dağ İnşaat kazandı
İhale için Türkiye'nin farklı illerinden toplam 8 firma dosya aldı. Bu firmalardan 5’i teklifte bulundu. İhale için Z-A İnşaat 17 milyon 400 bin, PEKSA Mimarlık 16 milyon 789 bin, Öztimur Yapı Proje İnşaat 16 milyon 590 bin, ÖZSA İnşaat-ÖZ-DAĞ İnşaat iş ortaklığı 15 milyon 883 bin ve RİT İnşaat-Taşırsan İnşaat iş ortaklığı ise 14 milyon 855 bin TL teklifte bulundu. RİT İnşaat-Taşırsan İnşaat iş ortaklığının vermiş olduğu teklif aşırı düşük olduğundan dolayı ihale komisyonu tarafından dolayı teklif geçersiz sayıldı. Yaklaşık maliyeti 20 milyon 370 bin olan projenin ihalesini 15 milyon 883 bin TL teklifte bulunan ÖZSA İnşaat-ÖZ-DAĞ İnşaat iş ortaklığı kazandı.

600 iş günü içerisinde tamamlanacak
İhaleyi kazanan firma ile Osmangazi Belediyesi arasında sözleşme imzalanacak. Sözleşmenin imzalanmasıyla birlikte Osmangazi Belediyesi, 15 gün içinde ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapacak. Osmangazi Atletizm Salonu’nun temelinin atılmasının ardından 600 iş günü içerisinde tamamlanması hedefleniyor.

"Geleceğin spor atletleri burada yetişecek"
Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi Atletizm Salonu’nun geleceğin şampiyon atletlerinin yetişeceği bir tesis olacağını ifade ederek, “Seçim döneminde açıkladığımız 16 vizyon projemizden birisi olan Osmangazi Atletizm Salonu’nu Bursa’ya kazandırmak için çalışmalarımıza hız verdik. Projenin ihalesini yaptık. İhalenin resmiyet kazanmasının ardından ihaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalayarak Osmangazi Kapalı Atletizm Salonu’nun temelini atacağız. Bursa’nın ilk Türkiye’nin ise ikinci kapalı atletizm salonu olacak tesiste sporcularımız rahat bir şekilde antrenmanlarını yaparak müsabakalara hazırlanacak. Geleceğin şampiyon atletleri burada yetişecek” dedi.

Osmangazi Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181