Kentsel dönüşüm kapsamında Soğanlı'ya 2 bin 88 konut!
Osmangazi Belediyesi, 2009 itibarıyla daha modern ve yaşanabilir bir ilçe için kolları sıvadı. Belediye, kentsel dönüşüm konusundaki ilk adımı Şehircilik Akademisi'ni kurarak attı. Üniversite, akademik odalar ve sivil toplum kuruluşları gibi kent dinamiklerini de içine alan Şehircilik Akademisi'nin yürüttüğü çalışmalar sonunda Türkiye'nin ilk kentsel dönüşüm master planı hazırlandı, ilçenin tamamı taranarak şehrin fiziki, doğal, coğrafi ve kültürel dokusunu içeren bir harita ortaya çıkartıldı. Zemin, konut, sosyal ve kültürel doku analizlerinin tamamlanmasının ardından 12 farklı kentsel dönüşüm uygulama alanı belirlendi. Ardından da 'Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelini atarak, Bursa'da kentsel dönüşümü başlatan ilk belediye Osmangazi oldu.

2 binden fazla konut Soğanlı'ya inşa edilecek

Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 35 hektarı rezerv, 7 hektarı da riskli alandan oluşuyor. Bin 744'ü rezerv, 344'ü de riskli alanda olmak üzere toplam 2 bin 88 konutun inşa edileceği projenin rezerv alanındaki konutlar, dört ayrı etap olarak inşa ediliyor. 223 konut ve 17 ticari alanın inşa edileceği birinci etap, birinci kısımda ilk harç geçen yılın sonunda dökülerek, projenin startı verildi, ilk etabın ardından 2,3 ve 4'üncü etapların ihaleleri de tamamlanarak, inşaatlara başlandı. Projedeki etapların 20 ay içinde tamamlanarak, teslim edilmesi öngörülüyor.

Şehre ve şehrin inşasına sahip çıkmayı hedefleyen Osmangazi Belediyesi; Hamitler, Yunuseli ve Güneştepe mahallelerinin bulunduğu bölgedeki imar planlarını da revize ederek, toplam 2 bin 303 ruhsat verdi. Yapılan planlamalarda bölgede yaklaşık 146 bin kişinin yaşaması öngörülüyor. Bölgenin gelişimine katkı sağlamak için spor tesisleri, pazar alanı, parklar, yeni imar yolları ile Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı gibi hem bölgeye hem de Bursa'ya katkı sağlayacak önemli projeler de hayata geçirildi. Bu mahallelerde 2009-2015 yılları arasında 18 milyon 403 bin liralık kamulaştırma yapıldı.

Hisar ve Kale İçi olarak bilinen tarihi bölgede ise farklı bir çalışma yürüten Osmangazi Belediyesi, 'tarihi Bursa' olarak bilinen eski şehri yeniden ayağa kaldırmayı hedefliyor. Uludağ yamaçlarında gerçekleştirilecek kentsel dönüşüme öncülük edecek Demirkapı Kentsel Dönüşüm projesiyle ilgili de hazırlıklarını tamamlayan belediye, 'Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi' için kamulaştırma çalışmalarının yüzde 50'den fazlasını bitirdi. Osmangazi Belediyesi, 2009 ile Mayıs 2016 arasında, toplam 326 milyon TL'nin üzerinde kaynak kullanarak, 528 bin 317 metrekare alan kamulaştırdı. Devam eden önemli projeleri arasında 35 milyon TL bütçeli Panoramik Müze ile Osmangazi Atletizm Salonu da bulunan Osmangazi Belediyesi, son 7 yılda eğitime de 28 milyon 800 bin TL aktardı. Ayrıca ilçeye 193 yeni park ve 346 bin 46 metrekare yeni yeşil alan kazandırdı.

Dünya Ek Gazetesi 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181