Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde ilk satışlar başladı!
Osmangazi Belediyesi'nin kentsel dönüşümü başlattığı Soğanlı bölgesinde dönüşümün ilk etabındaki daireler için müteahhitlere daire satış izni verildi.

Toplam 4 etaptan oluşan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin ilk etabı tamamlanmak üzere. Projenin ilk etabında 223 daire bulunuyor. 223 dairenin müteahhitleri yapılan inşaat oranına göre satma yetkisini alıp satışlara başladıktan sonra projenin ikinci etap çalışmalarına başlanacak.

Toplamda bin 744 daireden 717 tanesinin kamuya kalması planlanan Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde 717 daireye 7 hektarlık riskli bölgedeki vatandaşlar yerleştirilerek Soğanlı'da yıkıma başlanacak. İki emsal olarak hayata geçirilen projede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zemin artı 5 kat tavsiyesi üzerine bir çalışma yürütülüyor.

Aynı zamanda Bursa'nın ilk kentsel dönüşüm projesi olarak da bilinen Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi ​Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütülen bir proje olarak Türkiye'ye de örnek teşkil ediyor.

Nilüfer vadisi, Botanik Park, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ne yakınlığı bulunan Soğanlı bölgesinde hedef bölgenin tamamının dönüşmesine yönelik.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr






 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181