Osmangazi Soğanlı Kentsel Dönüşüm son durum!
Bursa'nın ilk kentsel dönüşüm projesi olarak bilinen Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinde yer alacak 4 etaptan ilki için müteahhitlere satış izni Osmangazi Belediyesi tarafından verildi.

Toplam
146 bin kişinin yaşaması öngörülen Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesinin tamamlanmak üzere olan ilk etabındaki 223 daire için müteahhitler satışlara başladı. Satışların ardından ikinci etap çalışmalarının başlayacağı Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi iki emsal olarak hayata geçiriliyor.

2009-2015 yılları arasında 18 milyon 403 bin liralık kamulaştırmanın yapıldığı bilinen Soğanlı'da dönüşüm kapsamında bin 744'ü rezerv, 344'ü de riskli alanda olmak üzere toplam 2 bin 88 konut inşa edilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın zemin artı 5 kat tavsiyesi üzerine bir çalışmaların yürütüldüğü Soğanlı'da bin 744 daireden 717 tanesinin kamuya kalması planlanıyor. Türkiye'ye de örnek teşkil eden Soğanlı Kentsel Dönüşüm projesi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile birlikte yürütülen bir proje olma özelliği taşıyor.

Nilüfer vadisi, Botanik Park, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'ne yakınlığı bulunan Soğanlı bölgesinde hedef bölgenin tamamının dönüşmesine yönelik.

Ayfer ERDOĞAN / EmlakSayfası.com.tr


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181