Soğanlı'da teslimler ihaleden 20 ay sonra!
Osmangazi Belediyesi tarafından uzun ve titiz bir çalışma sonucu hazırlanan, yalnızca ilçeye değil. Bursa'ya da değer katacak vizyon projelerin başında gelen Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, kentin yaplaşma sorunlarına çözüm üretmek tarihi değerlerini koruyarak yeni ve modern yaşam alanlan oluşturmak uzun vadede ise tüm Bursa için düşünülen kentsel dönüşümü hayata geçirmek amacıyla geliştirilmiş örnek bir proje. Toplam 42 hektarlık alanı kapsayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 35 hektan rezerv, 7 hektarı da riskli alandan oluşuyor.

1744'ü rezerv, 344'u de riskli alanda olmak üzere toplam 2 bin 88 konutun inşa edileceği projenin rezerv alanındaki inşaatlar, 4 ayrı etap olarak inşa ediliyor. 223 konut ve 17 ticari alanın inşa edileceği 1. etap 1. Kısımda ilk harç geçtiğimiz yıl ekim ayında döküldü. 10 blok olarak inşa edilecek olan 1. etap 1. kısımlık bölümde kaba inşaatın yüzde 45lik bolümü tamamlandı. 4 etap olarak gerçekleştirilecek olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesinde, 1. Etabın ardından 2,3 ve 4. etapların ihaleleri de tamamlanarak, kazanan firmalara yer teslimleri yapılarak inşaatlara başlandı. İhalesi tamamlanan her etapta inşaatlar 20 ay içerisinde tamamlanarak teslim edilecek.

Gerçek dönüşüm
Öncelikle rezerv alandan başlayan Soğanlı Kentsel Dönüşüm çalışmaları ile, risklialanda yaşayan vatandaşların konutları yıkıldığında, anlaşma sağlananların başka bir mahalleye taşınmak zorunda kalmamaları sağlanmış olacak. Rezerv alanda başlayan Kentsel Dönüşüm çalışmalarıile, öncelikle tüm Soğanlı, ardından 'Domino Etkisi'ile tüm ilçenin tamamında donuşum hedefleniyor. Yüzde 80'i yeşil alan olan Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, yatay şehirleşmenin yolunu açan, gerçek dönüşümün Bursa'daki ilk örneği olacak.

En ileri teknoloji
2012 yılında tamamlanan Master Plan çalışması ile ilçenin toprak haritası çıkartılırken, zemininde sıvılaşma olan riskli alan bölgesi Soğanlı'da, bu sıvılaşmanın önüne geçmek için Jet Graut yöntemi ile zemine çimento enjekte edildi. Jet Graut dünyada en çok deprem yaşayan ülkelerden biri olan Japonya'da 1970'li yıllarda ilk kez uygulanmış ve başarılı olmuş bir inşaat tekniği. Ülkemizde de 1986dan itibaren kullanılan Jet Graut yöntemi, zemin ıslahı bakımından en etkili ve başarılı sonuçlar alanmış bir yöntem. Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde uygulanan bu yöntemle zemini sağlamlaştırarak, sıvılaşma riskini ortadan kaldırdı. 

Türkiye Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
RAHİME BİLGİÇ 8 yıl önce

SOGANLI MAHALLESİ .KANALBOYU CADDESİNE NE AMAN YIKIM GELECEK.

Avatar
RAHİME BİLGİÇ 8 yıl önce

SOGANLI MAHALLESİ .KANALBOYU CADDESİNE NE AMAN YIKIM GELECEK.

Avatar
RAHİME BİLGİÇ 8 yıl önce

SOGANLI MAHALLESİ .KANALBOYU CADDESİNE NE AMAN YIKIM GELECEK.

Avatar
Seda 7 yıl önce

Meşeli caminin taraflarına ne zaman yıkım gelecek acaba

banner182

banner181