'Ayder Yaylası'nda kaçak yapılaşmayı önlemek için çalışmalar başladı'!
Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yaylalardaki kaçak yapılan önlemeye ilişkin çalışmaların başladığını belirterek "Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacak" dedi. Meralar, ormanlar ve sit alanlarında yapılaşma yasağı olduğunu anımsatan Özhaseki, sadece hayvancılık amaçlı kullanılan bu alanlara sonrasında yazlıklar, çirkin binalar yapılmaya başlandığına dikkati çekti.

DAVOS MODELİ
Özhaseki, bu noktada iyi planlamanın önemine işaret ederek, 'bu çalışma içerisinde Bakanlığımız, Kültür ve Turizm Bakanlığı, TOKİ var. Özellikle Ayder Yaylası için çalışma başladı' dedi. Bakan Özhaseki, yürütülen çalışmada yurtdışındaki benzer örneklerin incelendiğini, Davos'un da gidip görüldüğünü ve bu kapsamda yaylalardaki kaçak yapılaşmayı önlemeye ilişkin çalışmanın başlatıldığını anlatarak şöyle konuştu: "Bundan sonra yaylalarda bir disiplin olacak. İhtiyaç sahipleri için nereye konut yapılacaksa orada birtakım dedelerden, babalardan kalma mülkiyetler, yerler de var. İşte buralara nasıl yapılabileceği, otopark alanının, yolun, camisinin nerede olacağı planlanacak. Canı sıkılan 'Bu bizim mahallenin camisi olsun' diye yapamayacak artık. Bu bir plan dahilinde devam edecek."

İZİN VERMEMEK DOĞRU
Günden güne artan çirkin yapılan da gördüklerini ifade eden Bakan Özhaseki, şunlan söyledi: "Burada direkt sorumluluk belediyelerde. Eğer Bakanlığımıza şikayet yapılırsa biz takibat yapıyoruz. Şahsi kanaatim, şimdilik oralarda herhangi bir yapıya izin vermemek doğru.

Bölgelerde yöresel mimariyi zorlayacağız
Çevre Bakanı Özhaseki, Bakanlığa bağlı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü'nün yöresel mimari konusunda da çalışmalar yürüttüğünü kaydetti. Söz konusu çalışmanın Karadeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'yle Mardin, İsparta, Safranbolu'yu kapsadığını belirten Bakan Özhaseki  "Bunu zorlaya-cağız, başka çaresi yok. O yöresel  örnekleri oraya zorlayacağız" değerlendirmesinde bulundu.

Akşam Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181