Rize Çarşı Mahallesi kentsel dönüşüm projesinin temeli atıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Salarha Tüneli açılışı ile Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Açılış Töreni'nde konuştu.

Tünel açılışları ve Rize Belediyesi'nin TOKİ ile birlikte yürütmüş olduğu Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi’nin temel atma törenine katılmak üzere Rize’ye gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmış olduğu Salarha Tüneli açılışından canlı yayınla görüntülü Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm projesi alanına bağlanarak projesi’nin temel atma törenine katıldı.

Salarha Tüneli’nin açılışında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasının başında açılışı yapılacak tünelin hayırlı olmasını diledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında, “Salarha Tüneli Rize’nin 70 yıllık hayalidir. Tünel sayesinde önceden 14 kilometreyi bulan ve neredeyse yarım saat süren dağın ardı ile önü arasındaki ulaşım artık 4,5 kilometre civarına ve 5 dakikaya inecektir. Artık hemşehrilerimiz bu yolda hızlı, güvenli, konforlu ve ekonomik şekilde seyahat edebilecek, transit yolcularımız da vakit ve yakıt kaybetmeden hedeflerine ilerleyebilecektir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Rize Merkez Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkımı gerçekleşen Belediye Blokları ile Doktorlar Sitesi’nin temel atma töreninide, Salarha Tüneli’nin açılışı ile birlikte yaptı.

Konuşmasında Kentsel dönüşüm projesinden bahseden Erdoğan, “Bugün Rize için büyük öneme sahip bir başka projenin de temel atma törenini yaptıklarını dile getiren Erdoğan, Merkez Çarşı Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi'yle bu bölgede 1950'li yıllarda deniz dolgusuyla elde edilen alanların baştan sona yenileneceğini bildirdi.

Ticari alan olarak kullanılan bu bölgenin aradan geçen 70 yılın ardından artık hem yorgun hem de ihtiyaçlara cevap veremez hale geldiğini belirten Erdoğan, "Projeyle bölgede bulunan 118 dükkanı, 184 ofisi ve 60 konutu yıkarak yerine Rize'mize yakışır yepyeni işyerleri ve ticaret merkezi inşa ediyoruz. Yatırım bedeli 308 milyon lira olan bu proje kapsamında şehrimize 404 ofis, 133 iş yeri, 455 araçlık bir otopark kazandıracağız. Projemiz tamamlandığında, bölge eskiden olduğu gibi Rize'mizin gözde ticaret alanı olmayı sürdürecektir." diye konuştu.

Kentsel dönüşüm projesinin şimdiden şehre ve hak sahiplerine hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, projede emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmanın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Salarha tüneli açılışından Rize Merkez Kentsel Dönüşüm alanına canlı yayınla görüntülü bağlanmasıyla Kentsel Dönüşüm projesi’nin temel atma töreni gerçekleşti.

Rize Merkez’de gerçekleşen temel atma töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ak Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, İLBANK Genel Müdürü Yusuf Büyük birlikte butona basarak projenin temeli atıldı.

Rize Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181