TOKİ Rize'ye toplam 204 milyon liralık yatırım yaptı!
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, TOKİ olarak Rize’de 2 bin 174 konuttan bin 415’ini tamamlayıp vatandaşlara teslim ettiklerini söyledi. Devam eden projelerle Rize’de toplam yatırımların yaklaşık 204 milyon lira olacağını belirten Turan, “Rize Valisi Erdoğan Bektaş ile Timya Vadisi’nde inşası devam eden 759 konutluk kentsel dönüşüm projesini inceledik. Dönüşüm projesini çok iyi noktaya getirdik. Kentsel dönüşümde her şeyden önce riskli alanlarda oluşan tehditleri ortadan kaldırıcı adımlar atmayı ve yerinde dönüşümü amaçlıyoruz. Bizim için dönüşümde vatandaşın rızası son derece önemli” dedi.

Çarpık yapılar dönüşecek
Turan, Rize’de uygulanan kentsel dönüşüm ve gelişim projesinin, altyapısı yetersiz, mimari olarak düzensiz, dar ve dik yollar nedeniyle ulaşım sorununun had safhada olduğuna da dikkat çekti. Turan, çarpık yapıların yerine doğal afetlere dayanıklı, çevre düzenlemesi ve sosyal donatılarıyla birlikte yapılaşma sağlayan prestijli bir proje yapıldığını vurguladı. Türkiye genelinde inşa ettikleri tüm projelere de bu anlayışı yansıttıklarını belirten Turan, emsalin tamamını çoğu projede kullanmadıklarını ve yüzyıllar boyu yaşayacak şehirler inşa etme motivasyonuyla çalıştıklarını aktardı.

Yeni Şafak

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181