Sakarya Yavuz Selim Caddesi ile Sedaş Kavşağı’nda trafik sorunu çözülüyor!
Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından açıklanan 12 yeni ulaşım projesinden birisi olan Yavuz Selim Caddesi’nde çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Yeni arterde gelinen son nokta ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Toçoğlu, tamamlandığında şehrin ana giriş kapısındaki trafikte önemli bir rahatlama sağlanacağını ifade etti. Toçoğlu, caddenin en kısa süre içerisinde tamamlanarak hizmete açılacağı bilgisini de paylaştı.

Ulaşım için önemli adımlar
Sakarya’nın gelişen sanayisi, eşsiz doğası, tarıma elverişli toprakları ve önemli Büyükşehirlerin ortasında yer alması nedeniyle nüfusunun her geçen gün daha da arttığını vurgulayan Başkan Toçoğlu, “Bizlerde gelecek nüfus projeksiyonlarını ve şehrimizin gelişme yönlerini dikkate alarak ulaşım ağımızı ona göre şekillendirmek için gerekli adımları atıyoruz. Bu adımların en önemlilerinden birisi ise kısa süre önce tanıttığımız 12 dev ulaşım projemizdi. Bu projelerimizle hedefimiz nokta dokunuşlar yaparak şehir trafiğini hem bugün hem de gelecekte sıkıntı yaşanmayacak bir seviyeye getirmektir” diye konuştu.

Çalışmalar dört koldan
Başkan Toçoğlu, “Ulaşım projelerimizi açıklamamızın hemen ardından çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. Kuyubidi-Tepekum arasında inşa ettiğimiz yeni bulvarın etaplarından birisini tamamladık. Yeni stadyuma bağlantıyı sağlayacak bulvarımız tamamlanmak üzere. 32 Evler-Hızırilyas arasında inşa ettiğimiz şehrin yeni giriş kapısında büyük aşamalar kaydettik. TOPÇA katlı kavşağının ihalesi karayolları tarafından gerçekleştirildi. Yazlık Kavşağı’nda ihalemizi tamamladık. Ada AVM önündeki üst geçitte inşaatımız devam ediyor. Diğer projelerimizle ilgili hazırlıklarımız ise sürüyor.”

2 kilometrelik yeni güzergah
Erenler’de önemli bir ulaşım projesini daha hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Toçoğlu, “Bu kapsamda inşa edeceğimiz Yavuz Selim Caddesi ile SEDAŞ Kavşağı’nda zaman zaman yaşanan trafik sıkışıklıklarının önüne geçeceğiz. 2 kilometre uzunluğundaki yeni güzergahla Erenler’den E-5’e direkt ulaşım sağlayacağız. Ana caddelerimize de birtakım çıkışlar vereceğiz. 2 yeni kavşağın yer alacağı arter Şehit İlhan Aras Caddesi’ne kadar ulaşacak. Orhangazi Caddesi’ne iki yerden çıkışı olacak. Şu anda bu projemizde toprak işlerimiz tamamlandı. SASKİ ekipleri ana hatta çalışmalarını taqmamladılar. Hedefimiz caddeyi en kısa süre içerisinde tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunmak” ifadelerini kullandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181