Sakarya Roman Konutları'nın ihalesi Ekim sonunda!
Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk 39.su düzenlenen AK Parti Erenler İlçe danışma meclisi toplantısında Belediye hizmetleri ile ilgili bilgiler verdi. Toplantıda SASKİ tarafından ilçe genelinde başlatılan İçme Suyu ve Kanalizasyon hattı yenileme projesi hakkında konuşan Öztürk bu proje ile Erenlerde neredeyse % 70'e varan yaşanan su kaybının önüne geçileceğini ifade etti.

TOPRAĞA KARIŞMAYACAK
Başkan Öztürk "SASKİ tarafından Erenler Merkezinde yapılan çalışmada Kentsel dönüşüm bölgesi ve Uluyol bölgesinin çok önemli bir kısmı hariç altyapı yenileme çalışması başladı. Erenler Merkezde şebeke kaybı hatta giren 100 litre suyun 70 litresi toprağa karışıyor. Yani% 70 su toprağa karışıyor. Maddi zararı olduğu gibi en önemli zararı da zemin sıvılaşmasma da neden oluyor. 25 milyon liraya şebeke yenileme ihalesi yapıldı. 20 milyon lirası su şebekesi, 5 milyon lirası ise yağmur su yu şebekesi için ayrıldı. 1 senede kendini amorti edebilecek bir proje. Erenlerin istisnasız tüm sokakları kazılacak. SASKİ ile koordineli çalışılacak. Ve proje bitiminde artık suyumuz toprağa karışmayacak." dedi.

EKİM AYININ SONU
Türkiye'de bir ilçe belediyesi tarafından yapımı sürdürülen ilk Kentsel dönüşüm olan ve tüm Ülkede örnek gösterilen Kentsel Dönüşüm Projesinin geldiği aşama ve Roman Konutları hakkında bilgiler hakkında da bilgiler veren Erenler Belediye Başkanı Cavit Öztürk burada vererek şu ifadeleri kullandı;

75'TEN 180'E KADAR
"Kentsel Dönüşüm Projesinin İlk Etabı bitti. Son kontrollerimizi de yaptık. Dairelerimizde vatandaşlarımıza eksiksiz bir konut teslim etmiş olacağız. Bununla birlikte diğer etaplarında proj eleri çizildi. Onlar üzerine çalışmalarımız sürüyor. Bakanlık Kentsel Dönüşüme başlayacak tüm belediyeleri bize göndererek örnek gösteriyor. 11 Ekim'de belediye mülkiyetinde bulunan 6 adet 139 metrekare ve 1 adet de 120 metrekarelik toplam 7 adet dairemiz satışa çıkacak. Israrla tavsiye ediyorum. İmkânı olan ihtiyacı olan varsa hiç düşünmesin alsın. Devamında ise Bakanlığa ait dairlerin satışı yapılacak. 144 adet roman konutları ile ilgili pazartesi günü ilanını çıkıyoruz. Bunların ölçüleri 75 metrekareden 180 metrekareye kadar değişiyor. Büyük ihtimalle Ekim ayının sonunda ihalesi olacak"

Sakarya Halk Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181