Sakarya Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı!
TOKİ tarafından içerisinde millet kıraathanesinin de yer alacağı 71 bin 712 metrekare alanda kurulacak Sakarya Millet Bahçesi'nin ihalesi yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) içerisinde millet kıraathanesinin de yer alacağı Sakarya Millet Bahçesi'nin ihalesi dün yapıldı. İhaleye 22 firma katıldı. Tekliflerin değerlendirilmesinin ardından, ihaleyi kazanan firma projenin inşaatına başlayacak ve 5 ay içerisinde tamamlayacak.

Yeni çevre ve şehircilik vizyonu doğrultusunda Türkiye'nin tüm illerinde hayata geçirilmeye başlanan millet bahçeleriyle şehirlerin çehresi değişiyor. Millet bahçelerinin inşasında aktif görev alan TOKİ, öncelikli olarak mülkiyetindeki eski stat alanlarını millet bahçelerine dönüştürüyor.

Eski Sakarya Atatürk Stadı’nın yerine yapılacak millet bahçesi projesi ile Sakaryalı vatandaşlar içerisinde yürüme yollarının, spor alanlarının, yansıma havuzunun, meyve-sebze bahçelerinin, renk ve koku bahçelerinin olduğu yeşil alana kavuşacak.

Meyve ve sebze bahçelerinin de yer alacağı Sakarya Millet Bahçesi projesinde bütünleşik ve doğayı korumacı bir yaklaşım esas alındı. Proje içerisinde 989 metrekarelik yapay bir gölet oluşturularak daha aktif bir mekân olacak. Kuzey girişinde kullanıcıları davet eden 3 bin 832 metrekarelik renk ve koku bahçeleri yer alacak. Proje alanının kuzeydoğu ucunda önerilen bin 570 metrekarelik sebze ve meyve bahçeleriyle Sakarya'nın tarımsal karakteri kent merkezinde yeniden yansıtılarak kullanıcıların deneyimleyebileceği aktif bir alan oluşacak.

Millet bahçesinin yapılacağı alanda kuzey-güney hattında önerilen yaya alanlarıyla bütün alana ulaşım sağlanırken, alanın batısındaki mevcut havuz revize edilip çevresinde millet kıraathanesinin de içinde yer alan has bahçe ile vatandaşlar daha sakin dinlenme alanlarına kavuşacak.  Proje de ayrıca 129 araçlık otopark yapılacak.

TOKİ

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181