TOKİ Sakarya Kocaali ile yazlık ev satışları başladı!
TOKİ, Sakarya Kocaali yazlık evler satışa sundu. Denize komşu villa tarzında inşa edilen projede 448 konut satışta.

Yerel mimariye sahip
Yenilendiği konut üretim anlayışı doğrultusunda yatay ve yerel mimari yaklaşımla konut projeleri inşa eden TOKİ, Sakarya Caferiye konutlarını da bu konseptle inşa ediyor. Caferiye konutları taşıdığı yerel çizgilerin yanı sıra altyapı planlamasıyla da özgün bir konut modeli olarak dikkat çekiyor.

Dar gelir grubunun kira öder gibi ev sahibi olabilmesi için Türkiye'nin dört bir yanında ucuz konut üreten Toplu Konut İdaresi (TOKİ), İstanbul çevresinde yazlık konut üretimine de başladı. Bu kapsamdaki ilk konutlar Sakarya Kocaali'de bulunan Caferiye Mahallesi'nde yer alıyor. Geleneksel mimarinin özelliklerim taşıyan, denize komşu alanda inşa edilen yazlık tarzındaki projede 448 konut inşa ediliyor.

Yeni şehir kuruluyor
Deniz kenarında inşa edilen konutlar, yeşille mavinin buluştuğu lokasyonda yaz tatilini geçirmek isteyen vatandaşlar için yeni bir yaşam alanı olacak. Konutların tamamlanmasıyla oluşacak yeni yerleşim alanında cami, okul, parklar ve iş alanlarının bulunduğu sosyal donatı alanları da yer alacak. 652 dönüm arazi üzerinde yeni bir şehir inşa edilirken, 448 adet 2+1 ve 3+1 konuttan oluşan blok ve villaların bulunduğu projede ayrıca 382 adet de otopark da yer alıyor.

Projede, site sakinlerinin kullanabileceği 1 adet 24 derslikli ilköğretim okulu, 1 adet 300 kişilik cami ve 1 adet ticaret merkezi, 5 adet çocuk oyun alanı ve 4 adet açık hava spor alanı gibi sosyal donatılar da bulunuyor. 3+1 konutların fiyatları 212 bin liradan başlayıp, 242 bin liraya çıkıyor. Konut seçimini yapan alıcılar yüzde 10 peşinat bedeli için 120 ay vade, yüzde 15 peşinat bedeli için 156 ay vade, yüzde 20 peşinat bedeli için 180 ay vade alternatifleri arasından seçim yapabiliyor. 2+1 dairelerin fiyatları da 141 bin lira ile 196 bin lira arasında değişiyor.

Araç ve yaya yolları birbirinden ayrıldı
Deniz manzaralı ve villa tarzında inşa edilen konutların önlerinde oyun alanları toplanma mekanları, kaya bahçeleri, çiçek havuzlan 9ibı peyzaj alanları oluşturuldu. Araç yollan blokların oluşturduğu meydanlardan uzaklaştırılırken, yaya yollarıyla bu meydanlar birbirine bağlanarak konutlara ulaşım sağlandı. Peyzaj alanları ve araç-yaya yolu kurgusuyla semt kültürünün korunmasına ve gelişimine zemin hazırlanan bir tasarım oluşturuldu. Geleneksel mahalle kültürünün özüne sadık kalınarak oluşturulan avlu meydan gibi mekânlarda sosyal donatı alanlarının ve yaşam alanlarının bir arada bulunmasına öncelik verildi. 

Vatan Gazetesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181