Canik Belediyesi 2018'de büyük projelerini hayata geçirecek!
Geçtiğimiz yıl eğitim, kültür, sanat, spor, turizm ve kentsel dönüşüm gibi bir çok alanda onlarca projenin çalışmasını yürüten Canik Belediyesi, 2018'de de büyük projeleri şehrin hizmetine sunacak. 15 Temmuz Şehitler Tepesi, Meşe Orman Park, Oyuncak Müzesi, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi, cami çevre düzenlemeleri, hanım konakları, sıbyan mektepleri ve spor tesisleri ile kentsel dönüşüm gibi bir çok proje hayata geçecek.

Canik Belediyesi, 2018 yılında da büyük projeleri hayata geçirecek. 2017 yılında eğitim, kültür, sanat, spor, turizm ve kentsel dönüşüm gibi bir çok alanda proje uygulayan belediye, 2018 yılında da şehrin gelişimine katkı sağlayacak projeler yürütecek. Samsun turizminin gelişimine katkı sağlayacak 15 Temmuz Şehitler Tepesi (Sancaktepe) Projesi, Meşe Orman Park projelerinin yanısıra Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü'nde yapımı tamamlanan Karadeniz'in ilk Oyuncak Müzesi çevre illerden insanları Samsun'a çekecek. Ayrıca Yavuzselim Mahallesi’nde Şehit Muhsin Yazıcıoğlu, Karşıyaka Mahallesi’nde Canik Millet Camii ve diğer mahallelerde hanım konakları, sıbyan mektepleri, spor tesisleri ile cami çevre düzenlemeleri çalışmaları 2018’de de aralıksız devam edecek.
 
ŞEHRE ZENGİNLİK KATACAK
Diğer belediyelere örnek olan projeleri hayata geçirdiklerine işaret eden Başkan Osman Genç, "2017’de şehrimize önemli projeler kazandırdık. İnşallah 2018 yılında da dur durak bilmeden şehrimiz ve insanlarımız için hizmet üreteceğiz. Eğitim, kültür, sanat, spor, kentsel dönüşüm gibi her alanda olduğu gibi şehrimize turizm alanında da yatırımlar yapıyoruz. Şu anda hayata geçirdiğimiz 15 Temmuz Şehitler Tepesi, Meşe Orman Park ve Oyuncak Müzesi projeleri, şehrimize dışarıdan gelecek insanları kendine çekecek projelerdir. İki projemiz insanları doğayla buluştururken, Oyuncak Müzesi de şehrimize farklılık ve zenginlik katacak. Ayrıca Canik Millet Camii, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi 2018’de hizmete girecek. Ayrıca bir çok mahallemizde hanım konakları ve cami çevre düzenlemeleri gibi projelerimiz devam ediyor" dedi.

TARİHLE BUGÜN BULUŞACAK
Bir sosyal yaşam projesi olan 15 Temmuz Şehitler Tepesi projesinin 22 bin metrekare alan üzerinde uygulandığını ifade eden Başkan Genç, "İçerisinde kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan ve Şehitler Anıtı'nın yer alacağı proje kapsamında 15 Temmuz Şehitler Tepesi'ne özel ışıklandırma sistemleriyle birlikte dev Türk bayrağının da dikilecek. Tarihi dokusuna uygun olarak hayata geçirdiğimiz projeyle tarihle bugün buluşacak ve şehrimiz önemli bir turistik tesise daha kavuşacak. İnşallah 2018 yılı içerisinde bu projemizi hizmete sunacağız" diye konuştu.
 
BİR DOĞA PROJESİ
Canik Belediyesi ve Doğu Karadeniz Kalkınma Projesi (DOKAP) işbirliği ile hayata geçirilen Meşe Orman Park projesinin ise Samsunluları şehir yaşamından çıkarak doğal bir ortama kavuşturacağını belirten Başkan Genç, "2018’de hayata geçecek bir diğer önemli projemiz de Meşe Orman Park. Projenin içerisinde hanım konağı, kafeterya, yürüyüş yolları, açık nikah alanı, restorant, sosyal donatı alanı, çocuk oyun alanı, dürbün kafe, büfe, macera parkuru ve nikah alanı gibi 7’den 77’ye herkesin yararlanacağı sosyal tesisler bulunacak. İnşallah bu projemizi çok kısa bir zamanda tamamlayarak Samsun halkının hizmetine sunacağız" diye konuştu.
 
OYUNCAK MÜZESİ
Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü içerisinde kurulan Oyuncak Müzesi'nin tamamlandığını ve açılışa hazırlandığını belirten Başkan Genç, "Oyuncak Müzesi Karadeniz’de ilk ve dünyanın da alanında sayılı müzelerinden biri olacak. İnşallah 2018’in başlarında bu müzemizi hizmete sokacağız. Bu müzede tarihin akışından bugüne kadar insanların kullanmış olduğu oyuncaklar yer alacak. Bu bakımdan farklı ve özel bir müze olacak. Çalışmalarını tamamladığımız müzemizi inşallah çok yakın zamanda hizmete sunacağız. Sadece Samsunlu hemşehrilerimiz değil, şehrimize dışarıdan gelen insanlar da bu müzeye gelecek" şeklinde konuştu.

Canik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181