İlkadım Kıran Mahallesi 2. etap kentsel dönüşüm projesinde sona yaklaşıldı!

Karadeniz Bölgesi’nin en önemli kentsel dönüşüm yatırımının gerçekleştirildiği Samsun’da rezerv konutların yapımı sürüyor. Yılsonunda tamamlanması beklenen İlkadım İlçesi Kıran Mahallesi 2. Etap Projesi’nde depreme dayanıklı konutlar hızla yükseliyor. İnşaat çalışmalarının hızlandırıldığı projede birinci bölgede seviye yüzde 65’e, ikinci bölgede ise yüzde 45’e yaklaştı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşümün şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak yatırımlar olduğunu söyleyerek, planlı kentleşmeyle şehrin hızla değişip gelişeceğini ifade etti.

Samsun’u yatay mimarili çağdaş ve modern konut alanlarıyla bölgenin markası haline getirmeye çalışan Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerini tek tek hayata geçiriyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi (TOKİ) iş birliği ile yürütülen Kıran Mahallesi rezerv konut inşaatlarında büyük ilerleme kat edildi. 2. etap proje çalışmaları kapsamında 201 bin 473 metrekarelik alanda toplamda 1404 konut ile 37 iş yeri inşa ediliyor. 3 bin metrekare büyüklüğünde bir de caminin yer alacağı projenin 20 bin 897 metrekaresi ise yeşil alan olarak ayrıldı.

İLÇENİN EN GÖZDE YAŞAM ALANI OLACAK
Kente vizyon katacak çevreci projeyle modern bir görünüme kavuşacak Kıran Mahallesi, halkın ihtiyaç duyacağı tüm sosyal donatı unsurlarıyla ilçenin en gözde yaşam alanına dönüşüyor. Büyükşehir Belediyesi, TOKİ tarafından ihale edilen proje kapsamında birinci ve ikinci bölge çalışmalarını yakından takip ediyor. Yılsonuna yetiştirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı 694 konut ile 9 dükkanın inşa edildiği birinci bölgede fiziki seviye yüzde 65’e, 710 konut ile 28 iş yerinin bulunacağı ikinci bölgede ise yüzde 45’e yaklaştı. Yüklenici firma işçilerinin arı gibi çalıştığı inşaat alanında vinç operatörleri yüksek daire ve çatılara malzeme taşırken, diğer iş makineleri ise çevre düzenlemelerine yardımcı oluyor. 600 günde bitirilmesi planlanan projenin 2022 yılı sonunda tamamlanmasıyla daire ve iş yerleri sahiplerine teslim edilecek. Geriye kalan rezerv konutlar ise diğer mahallelerde başlanacak kentsel dönüşüm projeleri için bekletilecek.

EN BÜYÜK VE EN ÖNEMLİ YATIRIM PROJESİ
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, kentsel dönüşümün şehrin sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan kalkınmasına önemli katkılar sağlayacak yatırımlar olduğunu söyledi. Planlı kentleşmeyle Samsun’un hızla değişip gelişeceğini ifade eden Başkan Demir, “Kentsel dönüşüm, en büyük önemli yatırım projelerimizden birisidir. Dolayısıyla şehrimizi geleceğe hazırladığımız için çok önem veriyoruz. Kıran Mahallesi, rezerv konut stok alanımız. 2. etap projesinde 51 bloğun yapımı tamamlanıp daire sahiplerine teslim ettiğimizde, bölgenin en büyük kentsel dönüşümünü başlatmış olacağız. Yılsonunda tamamlanmasını da heyecanla bekliyoruz” dedi.

ŞEHRİMİZİN YARINLARINI İNŞA EDİYORUZ
Kıran’ın İlkadım ilçesine yeni ve farklı vizyon katacak bir proje olduğunun altını çizen Başkan Mustafa Demir, “Samsun, kentsel dönüşümü hak ediyor. Şehrimizin dört bir yanını modernize etmeye çalışıyoruz. Sağlam ve dayanıklı yapılarla şehrimizin yarınlarını inşa ediyoruz. Bu coğrafyada insanlarımızın mutlu ve huzurlu şekilde yaşamasını istiyoruz. En önemlisi de, bu süreci ‘yerinde dönüşüm’ modeliyle yönetiyoruz. Çünkü biz kentsel dönüşüme sadece yıkım ve mekânsal yenilenme olarak bakmıyoruz. Milletimizden aldığımız güçle insanımızın daha mutlu olması, çocukların daha güzel yarınlarda büyümesi için çalışıyoruz. Şuan 2. etap birinci bölgede fiziki gerçekleşme oranı yüzde 65’e, ikinci bölgede ise yüzde 45’e yaklaştı. İnşallah kentsel dönüşümü de halkımızla el ele vererek başaracağız” ifadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181