Samsun Canik Belediyesi'nin Marka Projesi son aşamada!
Canik Belediyesi, Yeni Mahalle hurdacılar alanında 80 dönüm alanda yeni bir modern yaşam alanının hazırlıklarını sürdürüyor. Kamulaştırılarak 300 binanın yıkımının tamamlandığı dönüşüm alanında, TOKİ tarafından Emlak Konut aracılığıyla örnek olacak ve şehre değer katacak bir proje hayata geçirilecek. Emlak Konut tarafından mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerinin en geç 6 ay içerisinde tamamlanacağı ve ardından ihalenin yapılabileceği öğrenildi.
 
İNSAN, ÇEVRE, KALKINMA ODAKLI
Diğer dönüşüm projelerinden farklı olacak olan ve örnek teşkil edecek dönüşüm kapsamında hayata geçirilecek proje içerisinde lüks konutların yanısıra, sosyal mekanlar, yaşam alanları, yeşil alan, ticaret alanı ve dini tesis de yer alacak. İnşaatı Emlak Konut tarafından yapılacak olan proje kapsamında yaşam alanlarının altına iki katlı kapalı otopark da yapılacak. Proje çalışmalarını yakından takip eden Canik Belediye Başkanı Osman Genç, "İnsan, Çevre ve Kalkınma" odaklı projenin, şehre prestij kazandıracağını söyledi.
 
TEMELİ 2018'DE ATILIYOR
Projenin diğer dönüşümlere örnek teşkil edeceğini belirten Başkan Genç, Emlak Konut aracılığıyla uygulanacak proje üzerinde son revize çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, "Projemizin uygulanacağı alanda bugüne kadar 300 binanın yıkımı gerçekleştirildi. Proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından inşallah 2018 yılında temelini atacağız. Burada ortaya düzgün, güvenli ve lüks bir yaşam alanı çıkacak. Sosyal donatıların ve tesislerin olacağı, prestij işyeri ve dükkanların yer alacağı projemiz, bu bölgenin yaşam standardını yükseltecek" dedi.
 
HURDACILAR ALANI PRESTİJ KAZANIYOR

Dönüşüm alanının daha önce hurdacıların yer aldığı, dayanıksız ve eski binaların olduğu bir alan olduğuna işaret eden Başkan Genç, "Burada gerçekleştireceğimiz dönüşüm projesi ile eski binaları kamulaştırma sonucunda yıkarak, depreme dayanıklı, içerisinde çocuk parkı, oyun alanı, otopark, spor alanı, ticaret alanı gibi yeterli sosyal donatı alanlarının yer aldığı düzenli, güvenli, sağlıklı, insanca yaşanabilir mekanlara dönüştürüyoruz. Daha yaşanılabilir bir şehir hedefimiz kapsamında şehrimize ses getirecek modern bir yaşam alanı kazandırıyoruz" diye konuştu.

MARKA PROJE, MARKA ŞEHİR
Artık marka projeler çağında olunduğuna işaret eden Başkan Genç, "Yeni Mahallemizdeki bu projemiz de marka projedir. Dolayısıyla marka şehirler, marka projelerle oluşur. Biz de marka projelerle şehrimizi gelir düzeyi yükselen, yaşama sevinci artan, yaşama arzusu kuvvetlenen insanlar için bir marka şehir haline getiriyoruz. İlçemizde 13 yılda uyguladığımız dönüşüm projelerini, kültür, eğitim, spor tesisleri ve alışveriş merkezleri ile tamamlıyoruz. Şehrimizin geleceğini çocuklarımız için inşa ediyoruz" şeklinde konuştu.

Canik Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181