Samsun Canik Soğuksu kentsel dönüşüm projesi onaylandı!
Samsun'un Canik ilçesinde Soğuksu Mahallesi'nde daha önce Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen 17.5 hektarlık alanda öngörülen imar planı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından onaylandı. Bakımsız ve virane durumda çok sayıda konutun bulunduğu alan, ticaret yerleri, yolları, dinlenme tesisleri ve parkları ile modern bir kent bölgesi haline getirilerek, şu andaki kötü görünümünün bütün izleri silinecek.

MÜDÜRLÜK PLANI ONAYLADI
Samsun'un Canik ilçesinde yaşanan sel felaketinin ardından Bakanlar Kurulu kararıyla riskli alan ilan edilen yaklaşık 14 bin kişinin yaşadığı Soğuksu Mahallesi'ndeki 17.5 hektarlık alanda kentsel dönüşüm için düğmeye basıldı. Sağlıksız yapılaşma, parkları, meydanları, oyun alanları, ibadet ve sosyal alanları yeterli olmayan, erişebilir nitelikte olmayan cadde ve sokakları ve araç trafiğini taşımayan, araç park alanları bulunmayan bölgede uygulanacak imar değişikliği planı Çevre ve İl Müdürlüğü tarafından onaylandı.

10 KATLI BİNALAR YAPILACAK
Kentsel dönüşümün amacına uygun bir yapılaşma düzeni oluşturulan alanda, yapı yüksekliği en fazla 10 kat olarak önerilen binalar yapılabilecek. Kapanan yollar karşılığında alan içerisindeki mevcut cami yeri ile yeni bir ilköğretim alanı üretilerek, sosyal donatı alanlarında iyileştirme yapılacak. Kentsel dönüşüm alan sınırı içerisinde yaklaşık 2 bin 940 adet konut üretilmesinin öngörüldüğü bölgede, yaklaşık 850 hak sahibi bulunduğu da belirlendi. Alanda ticaret alanları da oluşturulacak.

ENGELLİLER DE UNUTULMADI
Yeşil alanlarından, geniş yollara, camiden ilköğretim okuluna ve parklar ile mevcut PTT tesislerinin de korunduğu dönüşüme bisiklet yolunun yanı sıra, engelliler için donatılar da dahil edildi. Soğuksu'daki dönüşümün önümüzdeki yıl başlaması bekleniyor. 

Gülsüm ATİK / Gerçek Bizde




 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
AYŞEtasali 6 yıl önce

Avatar
suzan akkuzu 5 yıl önce

Avatar
suzan akkuzu 5 yıl önce

ne zaman olur yıkım peki hayırlısı olsunn

Avatar
Selma bodur 5 yıl önce

Kensel donusum nezam basliyor

Avatar
Selma bodur 5 yıl önce

Kensel donusum nezam basliyor

Avatar
Selma bodur 5 yıl önce

Samsun canikde kensel dönüşüm nesaman basliyor orenme sansim varmi acaba teşekkür ederim hasirlisiolsun

Avatar
Abdurrahman şimşek 5 yıl önce

Yeter artık benimde harabe bir evim var soğuksuda bir an önce yıkım bekliyoruz.yoksa çocuklarımız uyuşturucu bağımlısı olacak

banner182

banner181