Samsun'da ruhsatsız ve plansız konut sorunu kentsel dönüşümle çözülecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 11 mahallede ruhsatsız ve plansız konut sorununu, kentsel dönüşümle çözeceklerini söyledi. Canik ve İlkadım’da toplam 2 bin konutun yapımına yıl sonuna kadar başlanacağını ifade eden Başkan Demir, ilave 4 bin konut daha yapacaklarını kaydetti.

Büyükşehir Belediye meclisinin Kasım ayı açılış toplantısı Ömer Halisdemir Toplantı Salonu’nda yapıldı. 52 maddenin görüşüldüğü mecliste bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İzmir depremine değinerek, hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diledi. Türkiye’nin büyük kısmının birinci derece deprem kuşağında olduğunu hatırlatan Başkan Demir, İzmir depreminin kentsel dönüşüm gerçeğini bir kez daha gözler önüne serdiğini vurguladı.

İLKADIM VE CANİK’TE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Köyden kente göçlerle birlikte şehirlerin tamamına yakınının plansız yapılaşmaya maruz kaldığını ifade eden Başkan Mustafa Demir, aynı sorunun Samsun’da da yaşandığını dile getirdi. Özellikle Canik ve İlkadım ilçelerinde ruhsatsız ve plansız yapı stokunun çok fazla olduğuna dikkat çeken Başkan Demir, “Özellikle İlkadım bölgesindeki 11 mahallede kentsel dönüşüme tabi tutulacak çok büyük yapı dokumuz var. Konut stoğuna baktığımızda şehrimizde kentsel dönüşüme büyük ihtiyaç duyulmaktadır. Bu nedenle Canik, İlkadım ve sanayi alanlarındaki kentsel dönüşüm projelerini ihale ettik. Şuan Yeni Mahalle’de 700 konut, Kıranköy’de ise 1400 konutun ihalesi yapıldı, firmalarla sözleşmeler imzalandı. Yıl sonuna kadar inşasına başlanacak. Soğuksu Mahallesi’nde 2 bin konutluk proje, bakanlıkta onaylanmak üzere. Onayın ardından hemen proje hazırlıklarına başlanacak” dedi.

ŞEHRİN KENTSEL DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR

Şehrin yüzde 70’nin kentsel dönüşüme ihtiyacı olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Demir, “Bu nedenle ilave 2 bin 500 konutluk yeni rezerv alanı oluşturuyoruz. Bunu da inşa ettiğimizde hesaplarımıza göre kentsel dönüşümü büyük ölçüde tamamlamış olacağız. Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde plan çalışmaları ay sonuna kadar bitecek. Gülsan sanayisini de Toybelen’e taşıyarak kentsel dönüşümün startını vermiş olacağız. Bunların da biran önce tamamlanması için büyük çaba harcayacağız. Samsun’u yakın gelecekte yapılaşma ve planlama anlamında en iyi şehirlerden biri haline hızla getireceğiz” diye konuştu.

2021 YATIRIM YILI OLACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, 2021 yılının yatırım yılı olacağını belirterek şunları ifade etti:
“2021 yılı bütçesi ciddi bir yatırım bütçesi. 2021 yılı yatırım ve projelerin hayata geçtiği yıl olacak. Çözüm merkezinin inşaatı başladı. Ben dahil tüm belediye çalışanlarının performansını değerlendireceğimiz bir sistemi kuruyoruz. Yani vatandaşların belediye ile irtibatının yüzde 90’nı oradan yürütüldüğü ve anında belirlenen geri dönüşümünün sağlandığı bir sistem. Bunu çok önemsiyoruz. Dijital teknolojinin en üst düzeyde kullanıldığı bir belediye haline geliyoruz. Minibüs terminalini de karşısına yapıyoruz. Trafik sayımına da ciddi katkı sağlayacak. Çok şık bir proje. 2021 yılında Samsun’a kazandırmış olacağız.”

10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne de değinen Başkan Demir, “Bu şehir, cumhuriyete giden sürecin ilk adımının atıldığı meşale şehirdir. 10 Kasım sebebiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyorum” İfadelerini kullandı.

Samsun Büyükşehir Belediyesi

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner182

banner181